Douwe Bob heeft Songfestivalnummer al klaar

douwe bob by marita 150Het Eurovisie Songfestival laat nog een klein half jaar op zich wachten, toch weet Douwe Bob al waarmee hij ons land gaat vertegenwoordigen in Zweden. In een interview met het AD licht de 23-jarige singersongwriter een tipje van de sluier: het wordt een zelfgeschreven ballad.
Over zijn strategie heeft Douwe Bob ook al nagedacht: Hij wil zo puur en oprecht mogelijk op het podium staan, tussen alle kermisattracties en politieke spelletjes door: “Ik ben helemaal niet op iets raars uit. Ik ben gewoon een songwriter en ik wil mijn nummers laten horen. Ik ga me totaal niet anders voordoen dan dat ik ben. Ik ga gewoon heel charming zijn. Ik denk dat je dat op een smaakvolle en mooie manier kunt laten zien, zonder het uit te buiten. De wereld staat in lichterlaaie. Kleine dingen komen nu harder aan dan 5 jaar geleden.”

Toch heeft de geboren muzikant het er moeilijk mee dat hij zichzelf straks niet live mag begeleiden. De Eurovisie-regels schrijven voor dat er alleen live gezongen mag worden: “Dat voelt als verraad. Ik ben een live-muzikant. Maar het is ook wel leuk. Ik heb ergens een afkeer van het hele songfestival-circus. Ik heb zo veel zin om mijn eigen draai eraan te geven en het zo echt mogelijk te maken.”

Douwe werkt aan zijn 3 minuten durende act met regisseur Hans Pannecoucke. In 2014 bracht hij Calm after the Storm indrukwekkend in beeld, maar hij tekende ook voor Trijntje’s teleustellende Walk Along. Toch heeft Douwe alle vertrouwen in hem: “O jongen, we gaan iets heel gaafs doen. Hans Pannecoucke is een mooie vent, een dromer, bevlogen. Hij heeft zulke goede ideeën. Het gaat er fantastisch uitzien.”
Bron Televizier / AD