Björn Litjes: “Kom met z’n allen gezellig.. ‘Bij Elkaar” !

bjorn litjesBjörn Litjes timmert hard aan de weg als Nederlandstalig zanger. Al van kleins af aan voelt hij zich als een vis in het water op het podium. Het zingen en entertainen zit hem echt in zijn bloed. Als voormalig frontman van zowel de rockgroep Heibel als de piratenband Gewoon Jansen, heeft Björn inmiddels zijn draai prima gevonden als soloartiest mede door de prettige samenwerking met zowel producer Kees Tel als Jolanda Clement van JC-Event/Records.

Met de continuïteit zit het dus wel goed. “Niks is fijner te werken met een team van mensen die je met een half woord begrijpen en aanvoelen”, aldus Björn.

De nieuwe single van Björn ‘Bij elkaar’, komt na ‘Hou me vast, want ik laat je los!’, ‘Hey Monique’, ‘Griekse tranen’ (een duet met Nol Roos)’ en ‘Een bos rode rozen’. Deze singles zijn goed opgepakt door de muziekliefhebbers en de vele radiostations. Het is alweer zijn vijfde plaat trouwens, een mooie score als je pas twee jaar bezig bent! ‘Bij Elkaar’ is geschreven door Kees Tel en Björn Litjes zelf en is een erg aanstekelijke en uptempo meezinger geworden met een evenzo hoog feestgehalte! Frank Swenne schoot de fraaie bijpassende videoclip voor deze single die uitkomt op het label JC-Records waardoor plug & promotie wederom in handen zijn van Jolanda Clement.

Op 2 januari 2016 in Café́ ’t Olde Veld in zijn woonplaats ’s-Heerenberg zal de presentatie van de single plaatsvinden. “Juist in deze tijden van digitalisering en sociale media vind ik het belangrijk dat we als mensen gewoon nog ouderwets gezellig ‘Bij elkaar’ blijven komen”, zegt Björn. “Het nummer bepleit de vriendschap die als je niet uitkijkt, vaak op een tweede of derde plek komt, maar je juist veel meer zou moeten koesteren.”

Als verrassing heeft Björn nog een tweede track op de cd-single laten opnemen, een extraatje voor zijn fans. Hierbij is gekozen voor een verrassende medley. Deze ‘Ode aan Jacques Herb’ bevat naast ‘Ik heb de zomer meegebracht’ verder de klassiekers ‘Manuela’ en ‘Een man mag niet huilen’. Hiermee hoopt Björn te kunnen laten zien dat hij meer in zijn mars heeft dan alleen feestnummers waar hij normaal zijn publiek graag mee vermaakt.