Platencontract voor Robby Valentine in Japan.

robby valentine BWRobby Valentine scoorde begin jaren 90 met zijn debuut single Over And Over Again een gigant van een hit. Het titelloze debuut album leverde hem de Zilveren Harp op en succes in Japan. Nu levert zijn laatste album Bizarro World hem hernieuwd succes op: veel optredens in binnen en buitenland, maar bovenal een contract met één van de grotere platenmaatschappijen in Japan: King Records

 

Deze platenmaatschappij brengt op 2 maart zijn laatste twee albums als dubbelaar uit met wel 40 nummers: Bizarro World en The Queen Album, inclusief bonus tracks. The Queen Album is zijn ultieme hommage aan Queen, en heeft Valentine een sterrenstatus opgeleverd bij de officiële Queen Convention in de UK, waar de organisatie hem al 3x heeft teruggevraagd om op te treden met zijn Tribute to Queen voor de uiterst kritische Queen fans.

Valentine heeft zijn bewondering voor de Britse groep nooit onder stoelen of banken geschoven, en een droom kwam uit toen zijn grote held Brian May van Queen hem vroeg om het voorprogramma te verzorgen van May’s solo-tournee in 1993. Na het uitbrengen van zijn debuut bleek zijn carrière zich in Japan tot grotere hoogten te ontwikkelen dan in Nederland en jarenlang was het dan ook redelijk stil rondom Valentine in eigen land. Maar daar is nu verandering in gekomen.

De in Noord Holland woonachtige multi-instrumentalist bracht in oktober 2014 zijn nieuwe album Bizarro World uit; Qua invloeden balancerend tussen Queen, Muse, U2, Justin Timberlake en Adam Lambert, is het album een bijzondere mix tussen pop en rock. Binnen een maand was de eerste persing uitverkocht en werd er een tweede druk besteld. Recensies zijn zeer positief, en het album levert hem behalve de deal met het Japanse King Records, nog altijd veel shows op in binnen- en buitenland. Om de lange adem van het album te vieren komt Bizarro World op vinyl uit. Deze releaseparty zal op 20 februari worden gehouden in P3 te Purmerend. Tijdens zijn optredens ondersteund door zijn topband, Andre Borgman (After Forever), Luuk van Gerven (After Forever, Karmaflow), Paul Coenradie (Aniday, Bert Heerink), en Johan Jay Jay Willems, wordt er getrakteerd op een ruim 2 uur lang durend spektakel waarin ook het oudere werk niet vergeten wordt.

De Bizarro World shows zijn steeds weer een belevenis, met ook deze keer weer gastoptredens van Marlies Schuitemaker (a.k.a. Maria Catharina) (Idols, Aniday, Epic Rock Choir) en Laura Guldemond (Generation Lost, Epic Rock Choir). Wil je het Bizarro World of A Tribute to Queen al eerder beluisteren door de Europese uitgave te bestellen kan dat voor 15,- per stuk exclusief verzendkosten via valentinemerch@gmail.com

Bericht credits;  Dicthbij.nl / Robby Valentine