BABETTE VAN VEEN MAAKT AANGRIJPEND LIED ‘KLEINE STRIJDER’

babette van veen kleine strijderBabette heeft op verzoek het prachtige en aangrijpende lied ‘Kleine Strijder’ gemaakt. Ze is ambassadeur van het eerste uur en zet zich gedurende het hele jaar belangeloos en vol passie in voor de 38.000 ‘vergeten’ kinderen die noodgedwongen opgroeien in sobere opvanglocaties die Nederland. In aanloop naar de Week van het Vergeten Kind 2016 (29 jan – 4 feb) heeft Babette een lied  geschreven voor deze kinderen.

 

Voorafgaand én tijdens de Week van het Vergeten Kind initieert de stichting allerlei initiatieven en activiteiten in het hele land om aandacht te vragen voor de situatie van kinderen die aan de verkeerde kant van het geluk geboren zijn. Met het mooie lied ‘Kleine Strijder’ verwoordt Babette op een indringende wijze wat de vergeten kinderen bij haar losmaken. 

DE JUISTE WOORDEN
Babette van Veen: “Toen Het Vergeten Kind mij als ambassadeur vroeg om een liedje te schrijven voor alle kinderen heb ik niet lang nagedacht. Dat wilde ik heel graag, maar ik heb lang moeten nadenken om de juiste woorden te vinden, want ik wilde graag vertellen wat deze kinderen met mij doen. Voor mij zijn het kleine strijders, die vechten voor geluk in een wereld die het ze niet makkelijk maakt. Veelal vallen ze en staan ze weer op, maar soms zie je het lichtje in hun ogen doven en dat begrijp ik maar al te goed… Als er niets te lachen valt, als je je niet veilig voelt, dan is het leven vreselijk zwaar. En dan rijst ook de vraag: wie luistert er naar een kind?
Nou, wij dus, Stichting Het Vergeten Kind. Wij en alle mensen die deze kinderen, deze nu nog kleine strijders, een warm hart toedragen. Misschien kunnen we met z’n allen een handje helpen, om deze kleine strijders straks dappere, grote strijders te laten worden, die op hun beurt anderen weer een handje toe kunnen steken.”

VEEL DANK AAN
Al die partijen die belangeloos hebben meegewerkt aan de totstandkoming van ‘Kleine Strijder’. Met z’n allen maken we deze kinderen weer een stukje ‘zichtbaarder’. Voor hen doen we het! Deze kinderen wensen wij een Hartenhuis!

Tekst: Babette van Veen
Muziek: Babette van Veen, Reinout Douma
Arrangement: Reinout Douma met medewerking van het Noordpoolorkest
Film: Niels Bik, Marjanne Vroom en Clipforce
Edit: Niels Bik

ITUNES
Het lied is te downloaden op iTunes: https://itun.es/nl/Lv8jab
(de opbrengst komt ten goede aan Het Vergeten Kind)