‘Mag ik dan bij jou’ …. feesten…. Carnavalsversie.

mag ik dan CV‘Het nummer Mag ik dan bij jou’ in de versies van Claudia de Breij en Jeroen van de Boom is het afgelopen jaar uitgegroeid tot een Nederlandstalige evergreen. De Oeteldonkse Vriendenclub van Elluf nam het nummer onlangs op in een carnavalesk arrangement en met een Oeteldonkse tekst.

Deze versie slaat flink aan, Want de Oeteldonkse uitvoering van ‘Mag ik dan bij jou’ wordt al volop gedraaid en is inmiddels al ruim 29.000 keer bekeken op YouTube. Tot verbazing van de Oeteldonkse Vriendenclub.

De vriendengroep kent elkaar van het carnaval vieren en muziek maken in Oeteldonk. Ter gelegenheid van de Worsenbroodwee, een Oeteldonks evenement in de Ridderstraat op de donderdag voor carnaval, brachten ze de afgelopen twee jaar ook al carnavaleske bewerkingen van bestaande nummers met redelijk succes uit. Maar dit jaar is het met de aanstekelijke bewerking van ‘Mag ik dan bij jou’ en de stem van voorzanger Edwin Bekker, pas echt goed raak voor de Oeteldonkse Vriendenclub.

Zondagmiddag maakt de groep een rondgang door het Bossche centrum om de cafés die nog cd van het nummer hebben van een exemplaar te voorzien. Zodat over drie weken met carnaval heel Oeteldonk het nummer mee kan zingen. (bron Brabants Dagblad)