Maestro ; een groot muzikale avontuur !

maestroMaestro is terug.  Acht bekende Nederlanders storten zich vol overgave in het grootste muzikale avontuur van hun leven; René Froger, Patrick Stoof, Leona Philippo, Aaf Brandt Corstius, Marlou van Rhijn, Ferry Doedens, Daan Boom en Karin Bloemen.

https://www.youtube.com/watch?v=5kPFV0cnLg8&feature=youtu.be

 

Maestro: vanaf 17 januari elke zondag om 20:20 uur op NPO 1.

 

In navolging van de succesvolle series in 2012 en 2014 zal een nieuwe groep BN’ers in acht weken tijd leren om het Orkest van het Oosten te dirigeren. AVROTROS zendt Maestro, gepresenteerd door Frits Sissing, van zondag 17 januari t/m zondag 6 maart 2016 uit op NPO 1. De finale op 6 maart wordt live uitgezonden.

Frits Sissing: “Maestro is een programma vol passie, humor en emoties. Het lijkt zo eenvoudig om een orkest te leiden, alsof een dirigent wat willekeurig met z’n armen staat te zwaaien. Maar Maestro laat zien dat je over heel wat capaciteiten én charisma moet beschikken om een orkest van 65 man goed door een muziekstuk te leiden.”

Jury
In dit nieuwe seizoen maakt de Nederlandse dirigent Vincent de Kort zijn opwachting als jurylid. Hij vervangt hiermee dirigent Otto Tausk. Samen met violiste Isabelle van Keulen en contrabassist Dominic Seldis beoordeelt De Kort de prestaties van de deelnemers. De opnames vinden in januari 2016 wederom plaats in de Philharmonie in Haarlem.

Deelnemers
De bekende Nederlanders die dit seizoen meedoen aan Maestro zijn zanger René Froger, acteur Patrick Stoof, zangeres Leona Philippo, televisiemaker Daan Boom, atlete Marlou van Rhijn, acteur Ferry Doedens, columniste Aaf Brandt Corstius en cabaretière Karin Bloemen. Zij gaan vanaf 17 januari 2016 met elkaar de strijd aan om die felbegeerde gouden baton te winnen.

Seizoen 1 en 2 
De deelnemers aan het eerste seizoen van Maestro (uitgezonden van 8 november tot en met 27 december 2012 op Nederland 1) waren Brecht van Hulten, Catherine Keyl, Joep Sertons, Kleine Viezerik, Lenette van Dongen, Michiel Romeyn, Tanja Jess en Wolter Kroes. Cabaretière Lenette van Dongen won de wedstrijd. In het tweede seizoen (uitgezonden van 25 september tot en met 18 november 2014 op Nederland 1) namen Carlo Boszhard, Marlies Dekkers, Frans Duijts, Oscar Hammerstein, Sylvana Simons, Susan Smit, Spike en Lucille Werner de baton in handen. Gitarist Spike ging er met de titel Maestro 2014 vandoor.

 

 

.