Volkszanger Jannes op 1 in RADIONL Top 1500

jannes MSH_1276a630In een live-uitzending vanuit het GelreDome in Arnhem is vanavond de top 10 van de RADIONL Top 1500 van 2015 bekendgemaakt. De eerste plaats in de Nederlandstalige eindejaarshitlijst is dit jaar voor Jannes met ‘Zwevend naar ’t geluk’. De Drentse zanger, die vorig jaar nog op de tweede plek eindigde, kreeg deze keer de meeste stemmen van de luisteraars van RADIONL. Daarmee wisselde hij van plaats met André Hazes, die vorig jaar op 1 stond met ‘Bloed, zweet en tranen’.

De derde plek is dit jaar voor Django Wagner met ‘Kali’, terwijl John de Bever verrassend is geëindigd op plaats 4 met zijn recente hit ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’. De volledige lijst is na te lezen op www.top1500.nl.

De top tien van de RADIONL Top 1500 werd vanavond tussen 18.00 en 19.00 uur door de artiesten live uitgevoerd tijdens een groot eindfeest in het GelreDome in Arnhem, voorafgaand aan het Mega Piraten Festijn. Ten overstaan van tienduizenden enthousiaste fans van het Nederlandse lied zong Jannes zijn grote hit ‘Zwevend naar ’t geluk’. Het nummer ‘Bloed Zweet en Tranen’ van André Hazes werd bij deze gelegenheid uitgevoerd door de Amsterdamse zanger Peter Beense. Tot 23.00 uur zal RADIONL nog live aanwezig zijn bij het Mega Piraten Festijn met sfeerverslagen, interviews en natuurlijk veel optredens.

In totaal werden er in de maand november 137.000 unieke stemmen uitgebracht voor de RADIONL Top 1500, een opvallend hoger aantal dan vorige jaren. De lijst was vanaf maandag 7 december 13.00 uur non-stop te beluisteren bij RADIONL. De marathonuitzending, die te volgen was via webcams, zorgde voor een gezellige decembersfeer in de studio. Luisteraars reageerden massaal via de gratis te downloaden RADIONL App. Ook artiesten lieten via sociale media weten dat ze de RADIONL Top 1500 nauwgezet volgen. Opvallend was verder dat het live luisteren via internet enorm is gegroeid. Dagelijks luisterden er via internetradio meer dan 30.000 mensen naar RADIONL, 80% meer dan tijdens een reguliere uitzending.

De top 10 van de RADIONL Top 1500 van december 2015:

1. Jannes – Zwevend naar ’t geluk
2. André Hazes – Bloed Zweet en Tranen (uitgevoerd door Peter Beense)
3. Django Wagner – Kali
4. John de Bever – Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht
5. Wimmie – De ring die jij draagt
6. Ancora – Thuis zijn
7. Belinda – Zeven oceanen
8. Erik van Klinken – Stop die trein
9. Wesly Bronkhorst – Vaya con dios
10. Harten 10 – Dat was vroeger

 

jannes MSH_1276a630