Thomas Berge staat achter de heldhaftige rangers,

thomasbergebymarita145Twee weken terug reisden Loretta Schrijver en Thomas Berge af voor het project ‘aarde op 1’ van het Wereld Natuur Fonds (WNF) in samenwerking met NPO 1. Dit alles voor de bedreigde Neushoorn. Ze worden beschoten, onthoornd om vervolgens dood te bloeden in de wildernis.
Vaak gebeurt dit in bijzijn van een neushoorn baby, wie word belaagd met stenen en luid kabaal waarna het gedesoriƫnteerd en zonder moeder moet proberen te overleven. De moeder zorgt voor het kind, zoals wij dat ook doen en gaat op zoek naar voedsel en geeft haar kind haar eigen melk. Een baby neushoorn kan dit alles niet zonder moeder, en sterft naar alle waarschijnlijkheid al na een paar dagen als het niet wordt gered door de heldhaftige rangers of dierenartsen in het gebied waar de neushoorns leven.

Terugkomend op het onderwerp, zijn dit de rangers die alles doen voor de bescherming van de neushoorn. De afgelopen 10 jaar is het stroop percentage vermeerderd met 9000!!! procent. In plaats van 136 in 2004 zijn dat er nu ca 1400. Een ranger zet zijn leven op het spel, door tijdens nachtpatrouilles op zoek te gaan naar stropers in een wildlife gebied. Ze weten zelf niet of ze die nacht veilig terugkeren naar hun gezin, en die emotie heeft me diep geraakt tijdens onze reis. Als je oog in oog komt te staan met een bewapende stroper, die deze laffe daad pleegt met een enkel oogpunt voor winstbejag voor de handel in neushoorn poeder waar een groot crimineel syndicaat achter hangt, wat zou jij doen? Haal je de trekker over, of laat je ze het leven van een neushoorn en jezelf nemen voor een paar stink centen ?

Laten we een bedreigde diersoort uitsterven omdat mensen geloven dat een pilletje vermaalt met neushoorn poeder koorts doet tegengaan ?
LAFAARDS zijn het, ik sta achter de heldhaftige rangers, de mensen van het Wereld Natuur Fonds (WNF) en iedereen die helpt.

Thomas Berge

 

Aarde op 1 is vanavond op NPO 1 te zien om 20.30 uur.