Rogier & Co brengen carnavalshit 2016: Slaoi

RogierCoSlaoiRogier van Oosterhout en Coen Broers alias DJ Coenio zijn al jarenlang het carnavalsduo Rogier & Co. Met hits als “Schatje mag ik je Foto” “Bier met een Rietje” “Houdoe en Bedankt” “Waar is de Wc “zijn ze al jaren een graag gezien duo op elk carnavalsfeest of het nu een zaal, bar, of feesttent betreft.

Tijdens een feestje vroeg de een de ander: “Zullen we onder het genot van een hapje en drankje eens goed brainstormen over het thema van het carnavalsliedje van 2016?” “Goed idee”, zei de ander. “Maar eh, ik eet geen dingen die in de modder hebben gestaan of die zwemmen. Ik bedoel dan ook echt geen wild, geen bieten, geen vetrandjes, geen kluifwerk, geen orgaanvlees, geen gevogelte, geen dingen die eruit zien als een beestje. Maar wel sla, ei, ui en aardappelen. En bier.” Enfin, een liedje dus voor de moeilijke eter en de juist makkelijke drinker.

Vandaar dat de mannen dit jaar een oud nummer van Bas van gestel ( trompettist Guus Meeuwis) getiteld Slaoi in een vrolijk hedendaags jasje hebben gestoken. “Wij willen altijd een echt carnavalesk nummer uitbrengen “aldus Rogier van Oosterhout, natuurlijk bekend van Omroep Brabant.