Nieuwe single Kees Versluys.

KeesVersluys SOUVENIR 1500x1500Elke artiest is er naar op zoek. Sommigen vinden hem vroeg, anderen nooit. De eigen stem. Het moment dat alle ballast van je af valt en je als artiest kan tonen wie je écht bent. Voor Kees Versluys was de weg daar naartoe lang, maar hij heeft het bereikt. De nieuwe single Souvenir is de eerste stap en een verrassend visitekaartje.

Kees Versluys draait al decennia professioneel mee in het artiestenvak en heeft zijn kilometers op de Nederlandse én internationale podia gemaakt door succesvol te pionieren in zijn eigen dinnershows, rock ’n roll optredens en LasVegas shows. Hij scoorde diverse hits en wist met albums als Personality en Endeavour de aandacht op zich te vestigen. Die tijd ligt nu achter hem en met het opvallende Souvenir opent hij een nieuw hoofdstuk. “In het begin van mijn carrière zong ik vooral vertalingen van bestaande nummers, ook mijn nummers in de hitlijsten waren soms Nederlandse versies van internationale klassiekers. Voor het eerst treed ik nu naar buiten met eigen, origineel materiaal en belangrijker, ik gebruik mijn eigen stem. Ik laat nu horen wie ik zelf ben”.

Het sfeervolle Souvenir vormt de opmaat naar de release van meer eigen werk, waar Kees Versluys samen met een enthousiast team van muzikanten en producers de afgelopen tijd in de studio hard aan heeft gewerkt. Dit nieuwe werk zal in de loop van 2016 het levenslicht gaat zien. Het muzikale palet waar Versluys zich van bedient, lijkt in niets op wat hij eerder heeft gedaan. De muzikale diversiteit is leidend. Zonder poespas koppelt de eerste CD-single Souvenir een modern Nederpopgeluid aan de warmte van een Franse chanson, waar een andere track als Vanaf Vandaag een onmiskenbare classic rock-invloed heeft en de emotionele powerballad Afscheid niemand onberoerd zal laten.

Het is de warme en door levenservaring getekende stem van KeesVersluys die alle nieuwe tracks op overtuigende wijze dicht bij elkaar houdt. Hiermee heeft hij een heel eigen muzikaal terrein afgebakend, dat als geen enkele andere hedendaagse Nederlandse artiest klinkt. “Altijd heb ik geprobeerd om als anderen te klinken en ik heb mezelf daarmee ook altijd staande gehouden in de showbizzwereld. Voor mij is het ook heel bijzonder om uiteindelijk na al die jaren tot de ontdekking te komen dat ik met mijn eigen stemgeluid het best de emotie van een lied kan overbrengen. Ik heb er de nodige levenservaring voor op moeten doen om op dit punt te belanden. Het is een nieuwe uitdaging en ik vind het enorm spannend om mezelf echt bloot te geven, zo voelt het daadwerkelijk. Maar ik weet ook dat ik eerder in mijn leven niet in staat was geweest om deze muziek op deze manier te kunnen zingen. Het vergt wat krassen op de ziel, overwinningen en teleurstellingen. Maar daardoor kan ik nu meer gevoel dan ooit mijn muziek in leggen.”

De songproductie is een samenwerking van o.a. Kees Tel Pro Studio, Fendalsound Studio en de Marcel Fisser band. De nieuwe single Souvenir komt uit op het label Cornelismusic