LUCAS & GEA IN ACTIE VOOR ALZHEIMER NEDERLAND

lucas en gea veranderd in een anderDe ziekte van Alzheimer is onomkeerbaar en is tot op de dag van vandaag nog altijd een ongeneeslijke hersenziekte. De oorzaken zijn nimmer achterhaald en er zijn geen behandelmethoden. Ook Lucas & Gea, een populair duo binnen het Nederlandstalige levenslied- en piratencircuit, zijn geconfronteerd met de onthutsende gevolgen van Alzheimer. Hierop besloot het Groningse tweetal een speciale single met de alles zeggende titel ‘Veranderd In Een Ander’ uit te brengen.

De opbrengst van de plaat komt geheel ten goede van Alzheimer Nederland. Vergeetachtigheid, veranderingen in de persoonlijkheid, desoriëntatie, verlies van spraak, vermindering van
reactievermogen, geestelijke invaliditeit en op den duur volgt volledige afhankelijkheid. De essentie van het leven wordt de Alzheimer patiënt praktisch volledig ontnomen met uiteraard diepingrijpende gevolgen voor de patiënt zelf maar zeker ook voor de directe omgeving. 1 op 5 mensen krijgt vroeg of laat met Alzheimer te maken en hoewel op uitgebreide schaal onderzoek wordt verricht, is er nog altijd geen medicatie voorhanden.

Lucas en Gea Hulshof, getrouwd en al meer dan 15 jaar succesvol samen op de podia van heel ons land te vinden, hebben vele albums en singles op hun naam staan. Liedjes als ‘Steeds weer huil je’, ‘Net dat kleine beetje meer’, ‘Onder die sterrenpracht’, ‘Jij bent veel mooier als je lacht’, ‘Ik zal dansen op je bruiloft’, ‘Liefdescarrousel’, ‘Klein cafeetje’ en hun laatste ‘Zou je gaan als ik je vroeg’, zijn slechts enkele uit het rijke aanbod die vaak passeren op de Nederlandstalige zenders. Met hun eigen platenlabel L&G-Producties bieden zij ook aanstormende talenten de mogelijkheid zich te laten horen op o.a. de albumreeks ‘Lucas & Gea presenteren…’. Verder gaf dit populaire duo vele theaterconcerten, verschenen er DVD’S, een soap en een tv special.

Het tweetal kreeg het verzoek een nummer te maken dat laat zien en horen wat voor een impact de ziekte van Alzheimer hebben kan. Bij de vader van een goeie vriend van het tweetal is deze ziekte geconstateerd. “Deze man had altijd veel vrienden en stond voor iedereen klaar. Nu hij daar in het tehuis zit komt er niemand voor hem! Dat raakt onze vriend diep in zijn hart”, zo verteld Lucas Hulshof verbouwereerd. Zijn vrouw Gea vult aan: “De betrokkenen hebben ook meegespeeld in de clip, dit zijn de mensen waar het over gaat. Het lied is erg gevoelig geworden en raakt veel mensen, daarom is het besluit genomen om er een single van te maken. Deze rot ziekte treft veel mensen helaas”!

Het verzoek kwam richting Lucas en Gea daar zij met hun muziek en teksten al vele mensen hebben weten te raken en dat zal bij deze single absoluut wéér het geval zijn. ‘Veranderd In Een Ander’ verteld over het leven in een eigen wereldje. Eenzaam, alleen, verdwaald, geen besef van tijd, je herkent je bloedeigen kind niet meer, je vrienden zijn je kwijt! Echter, bij het horen van oude liedjes leeft hij op en zijn de lichtjes in zijn ogen weer voor eventjes daar. Hij was er altijd voor anderen maar laten zij hem vallen, juist nu hij getroffen is door die rottige ziekte? “Wij hebben besloten de opbrengst van het liedje te schenken aan Stichting Alzheimer Nederland. Hun logo staat dan ook op de door Niels Lingbeek geproduceerde single. Ook zij vinden de videoclip bijzonder ontroerend”, aldus Lucas & Gea die dus in actie komen voor… Alzheimer!