John Coenen voor het eerst in het Duits met ‘Ein Mensch wie du verdient rote Rosen’

john EinMenschwieduverdientroteRosenWebsiteZanger/tekstschrijver/componist John Coenen slaat in zijn al meer dan 40 jaar durende carrière een nieuwe weg in. We kennen John als lid van de Engelstalige hitformaties The Walkers en The Press. Nog steeds horen we op de radio zijn Limburgstalige hitsuccessen ‘Roed zien de roeze’, ‘de AlpenExpress’ en ‘Viva Tirol’. Nu gooit hij het echter over een totaal andere boeg en zingt hij voor het eerst in het Duits en wel met de eigentijdse schlager ‘Ein Mensch wie du verdient rote Rosen’.

 

John brengt zijn song uit in een tijd, waarin we merken dat de maatschappij steeds harder en individueler wordt. De Limburgse troubadour zegt er zelf het volgende over: “We leven in onzekere tijden en dan is het van belang dat je iemand naast je hebt staan, waar je van op aan kunt. Gelukkig zijn er nog steeds zulke mensen, misschien wel dichterbij dan je denkt. Iedereen kent wel een vriend, vriendin, broer, zus, vader of moeder…

Mensen met een hart van goud die kleur geven aan het dagelijks leven. Vaak wordt hun aanwezigheid vanzelfsprekend gevonden, maar dat is het niet.” John zet ze daarom met zijn nieuwe single in het zonnetje en zingt: ‘Ein Mensch wie du verdient rote Rosen’.

Het is dan wel de eerste keer dat John zich waagt aan een Duitstalig lied, maar de muziekstijl sluit feilloos aan bij zijn eerdere werk. “Sommige liedjes vragen om een Limburgstalige tekst, andere songs om iets Engelstaligs en dit nummer vroeg om de Duitse taal, maar ik zeg altijd maar zo: muziek kent geen grenzen.” John Coenen blijft echter John Coenen en is met dit lied, maar ook met zijn andere hits te boeken voor alle feesten en partijen in Nederland, België en Duitsland.