Goud en Nieuw in Zwolle.

Goud en Nieuw BiertonOp Zondag 27 December is zalencentrum De Nieuwe Bierton wederom het décor voor een Nederlandstalig feest, dit keer met artiesten die in hun bestaan Goud hebben behaald en zij, die hier nog steeds een poging toe doen.
Django Wagner heeft als kerstsingle “Blijf jij na deze kerst voorgoed bij mij?” uitgebracht als opvolger van “Daar zijn vaders voor”, een ode aan zijn eigen vader. In de Top 1500 van Radio NL werd hij derde met het nummer “Kali”. Frank van Etten vooral bekend van de hit “Leef als een zigeuner”, heeft het afgelopen voorjaar zijn eigen café geopend in zijn woonplaats Apeldoorn, ook heeft hij en opnamestudio. Lucas en Gea hebben al vele successen op hun naam staan wat ooit begon met “En steeds weer huil je” en “De Waarheid” is begin November opgevolgd door het nummer “Zou je gaan als ik je vroeg?”. Jacques Herb zal voor altijd verbonden blijven aan zijn vertolking van” Manuela” en “Een man mag niet huilen”, met Henri van Velzen heeft hij “Het maakt mij niets meer uit” van Andre Hazes enkele jaren terug opgenomen.
Harm Wolters kennen we momenteel als onderdeel van het trio Ancora die de zeemansliederen in een modern jasje hebben weten te steken, maar ook solo staat hij nog steeds hoog genoteerd. Met het lied “Ik ben een Zwollenaar” is hij o.a. iedere thuiswedstrijd van Pec Zwolle in het stadion te horen vaak is hij zelf als supporter aanwezig. Wimmie Bouma de Zwolse huisschilder heeft mede door het enorme succes van “De ring die jij draagt” een landelijke doorbraak gemaakt en eindigde dit jaar als vijfde in de top 1500 van Radio NL. Zijn nieuwste nummer “Gewoon even teveel” krijgt op Radio NL en Tv Oranje evenals “de Ring” weer de nodige aandacht. Henri van Velzen zong vroeger veel nummers van zijn idool André Hazes maar is inmiddels een eigen weg ingeslagen en regelmatig in de studio van Martin Sterken in Valthermond, waar het ene naar het andere succes word opgenomen.

Patrick van Eijk, ook wel feestzanger Patrick genoemd, omschrijft zich zelf als De gezelligste feestmaker van Zwolle en omstreken, veel van zijn repertoire is op you tube te vinden, met DJ Leksie heeft hij “Zing met me mee” uitgebracht een grandioos Apres Ski lied, met een mooie clip, Patrick is tevens de huiszanger van De Nieuwe Bierton. Het IJsselduo uit Kampen heeft van hun nieuwste cd Album “Zingen is ons leven” op verzoek van de vele fans het nummer “De hemel zwijgt” op single opgenomen, in de vele feestzalen en Piratenfeesten weten zij het publiek met `Drommelse Jongen` helemaal in polonaise te krijgen, binnenkort verschijnt de nieuwste DvD van het duo.

Harten 10 behaalde met het nummer `Dat was vroeger` de 10e plaats in de Radio NL top 1500, waardoor zij live in de finale stonden in het Gelredome. Op dit moment zijn zij met `Hou me vast` als voorloper op het nieuw te verschijnen cd Album regelmatig op radio en tv. Ook solo doen zij het goed, tijdens de optredens vertolkt Tineke o.a. `Mag ik dan bij jou` en nummers van Dana Winner. Martien zingt `Stil in mij` van de Dijk en `Oerend Hard` van Normaal.

 

Goud en Nieuw Bierton