Gelegenheidsformatie 4W’s zetten zich met kerst in voor IMC Weekendschool

4wWsDe maand december staat traditiegetrouw in het teken van toenadering en saamhorigheid. In het kader van “Kerstmis is voor iedereen” hebben vier bekende artiesten uit de Nederlandstalige muziek hun handen ineengeslagen. Ze hebben met elkaar een kerstnummer opgenomen en verzamelen met de opbrengst van deze single geld in voor een heel specifiek goed doel: de IMC Weekendschool.

De 4W’s is een gelegenheidsformatie en ze bestaan uit een viertal artiesten, allen afkomstig uit het noordoosten van Nederland. Deze artiesten zijn zanger Henk Wijngaard, die niet meer weg te denken is met zijn ware truckers sound, de Zwolse zanger Wimmie Bouwma die sinds de single de ring die je draag door het publiek in de armen is gesloten, de van oorsprong Drentse zangeres Monica West bekend van haar Nederlandstalige country hits en de Groningse zangeres Bernardine Waterloo met haar nog altijd prachtige stem.

De naam van de gelegenheidsformatie de 4W’s komt voort uit de namen van de meewerkende artiesen, waarbij allemaal een w verscholen gaat. De 4W’s hebben speciaal voor de kerst het lied “Kerstmis is voor iedereen” uitgebracht, die is opgenomen door Niels Lingbeek in Mastersound Studio te Eelde.

De gehele opbrengst van de single gaat naar IMC Weekendschool, een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongen van tien tot veertien jaar uit sociaal-economische achterstandswijken. De IMC Weekendschool is een organisatie die de toekomstperspectieven van leerlingen wil helpen te verbreden, hun zelfvertrouwen wil te vergroten en het versterken van hun gevoel van verbondenheid met de Nederlandse samenleving.

Benieuwd naar deze kerstplaat? Bekijk de videoclip van “Kerstmis voor iedereen”