Boon & The Average – Never let you down

BoonTheAverageNeverletyoudownWebsiteOp 1 december 2015 verschijnt de single “Never Let You Down” van de gelegenheidsformatie Boon & The Average, een samenwerkingsverband van de Zeeuwse zangeressen Evelien en Marjolein Boone en de band M.S. De Averij. De track is geproduceerd door Alan JB Croizy, bekend van werk voor Felix The Housecat en Bart Peeters.

 

De Zeeuwse band M.S De Averij deed in 2012 al van zich spreken door op ludieke wijze geld in te zamelen voor SOS Kinderdorpen. Met hulp van verschillende Zeeuwse artiesten brachten de heren een cd uit met vertaalde nummers van The Ramones. Daarnaast verscheen een stripboek dat verhaalde over de onbestaande broer van de familie Ramone. Zowel de opbrengst voor SOS Kinderdorpen, als media-aandacht waren aanzienlijk.

Na het succes van het Ramones-project zochten de mannen van De Averij naar een nieuwe manier om SOS Kinderdorpen te steunen. Het werd de single “Never Let You Down” die is ingezongen door de zusjes Evelien en Marjolein Boone. En ook net als in 2012 kozen ze een interessante kapstok om de actie aan op te hangen. Het werd het boek “The Manual”, geschreven door de Engelse popformatie The KLF. In dit boek beschrijft de band hoe kinderlijk eenvoudig het is een hit te scoren. Althans, zo lijkt het. De handleiding tot succes wordt door De Averij gevolgd, met als ultieme doel een zo hoog mogelijke notering in de singles charts. En natuurlijk gaat de opbrengst weer naar SOS Kinderdorpen. Een klassieke win-win. Voor de single “Never let you down” is een videoclip gemaakt die inmiddels op YouTube is te zien.