BEKEND NEDERLAND BRENGT MUZIKALE ODE AAN ONZE NATUUR IN ZET DE AARDE OP 1

aarde op 1In een groots opgezette muzikale tv-show zetten tal van bekende Nederlandse artiesten onze aarde op 1. René Froger, Frans Bauer, Tania Kross, Frits Sissing, Ellen Ten Damme en vele anderen hebben zich laten inspireren door de schoonheid van onze natuur en de vele bedreigingen waar onze aarde aan bloot staat. Met een speciaal geschreven nummer brengen zij een ode aan onze wereld onder begeleiding van het Metropole Orkest.

Zet de Aarde op 1, in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds (WNF) en gepresenteerd door Frits Sissing, is live te zien op woensdag 16 december bij AVROTROS op NPO 1.

Frans, Tania, René, Ellen en Frits krijgen ieder hulp van muzikale collega’s. Deze teams zijn gekoppeld aan een bedreigd diersoort zoals de berggorilla, de neushoorn, de rivierdolfijn, de zeeschildpad en de ijsbeer. De afgelopen tijd hebben de artiesten zich laten inspireren door WNF-ambassadeurs als André Kuipers, Loretta Schrijver en Harm Edens, door reizen naar het leefgebied van deze dieren en door de mensen in het veld. Inspiratie die zij hebben gebruikt voor het componeren van hun lied. Een lied dat duidelijk maakt hoe hard natuurbescherming nodig is. Ook andere bekende en betrokken Nederlanders zoals Prinses Laurentien, Humberto Tan en Carice van Houten onderstrepen de noodzaak hiervan tijdens de uitzending.

aarde op 1Zet de Aarde op 1 is het hoogtepunt van de campagne Aarde op 1 van het WNF. Niet eerder in de geschiedenis van de mensheid is de druk op onze aarde zo groot geweest als nu. We kappen bomen sneller dan ze kunnen groeien. We vissen meer dan oceanen kunnen aanvullen, het klimaat verandert sneller dan de natuur kan bijbenen. Een situatie die vooral voor bedreigde dieren zeer urgent is. Voor hen is de natuurvernietiging nu al een kwestie van erop of eronder, van voortbestaan of uitsterven. Een laatste strohalm is dus heel hard nodig. Met deze campagne en de uitzending Zet de Aarde op 1 wordt duidelijk gemaakt dat we samen kunnen beschermen wat kwetsbaar is. Zonder natuur is er geen leven op aarde mogelijk. Daarom wordt de kijker opgeroepen om structurele hulp te bieden en de aarde op 1 te zetten.

Zet de Aarde op 1, woensdag 16 december om 21.30 uur bij AVROTROS op NPO 1. De eerste beelden;