Edwin van Hoevelaak en QueenP zingen en rappen voor de Voedselbank

edwin wilfried queenpMuzikant, producer en liedjesschrijver Edwin van Hoevelaak uit Holten heeft samen met rapster QueenP uit Enschede het nummer ‘Met mekaar, veur mekaar’ uitgebracht in het kader van de actie ‘Samen voor de Voedselbank’ van RTV Oost.  In de Rooftop Studio van Van Hoevelaak in Holten werd donderdagavond de laatste hand gelegd aan het nummer.

 

 

 

Wilfried Poorthuis

Wilfried Poorthuis schreef de tekst voor het lied. Om inspiratie op te doen, bezocht hij de Voedselbank in zijn buurt. Hij raakte zeer onder de indruk en verwerkte dat in de tekst. Poorthuis is muzikant en liedjesschrijver, vooral in de streektaal. Hij heeft nummers geschreven voor diverse artiesten, onder wie Mooi Wark, Kiek Now Us, Henk Wijngaard, Jovink en de Voederbietels en Herman Lippinkhof.

QueenP
Rapster QueenP, oftewel Petra Pelties, is een bijstandsmoeder uit Enschede en werd een paar jaar geleden ontdekt door Amerikaanse Hip Hop legende Kurtis Blow. Ze timmert aan de weg met haar rapnummers over haar verleden. Petra heeft veel meegemaakt. Als tiener belandde ze in een gewelddadige relatie en op 17-jarige leeftijd kreeg ze haar eerste kind. Petra is inmiddels moeder van 3 kinderen.

Edwin van Hoevelaak
Edwin van Hoevelaak heeft ruimschoots zijn sporen verdiend in de muziekwereld. Hij stond onder meer aan de wieg van de successen van Nick&Simon en produceerde de hit “Jij bent zo” van Jeroen van der Boom.

Van 7 t/m 18 december zamelt RTV Oost samen met de andere regionale omroepen zoveel mogelijk levensmiddelen in voor mensen die gebruik moeten maken van hulp van de voedselbanken. Kijk op www.rtvoost.nl/voedselbank waar je levensmiddelen kunt inleveren.

Bron RTV OOST, Foto; Sandra Schulte