Zanger Armand overleden

armand rickDe Nederlandse artiest Armand is overleden. Hij overleed gisteravond in een ziekenhuis in Eindhoven. Hij was al geruime tijd ziek. Hij is 69 jaar geworden. Armand heette eigenlijk Herman George van Loenhout. Hij begon zijn carrière in de jaren zestig. Hij was een protestzanger en werd om die reden ook wel de Nederlandse Bob Dylan genoemd.

Ook was hij een bekend pleitbezorger van de legalisering van softdrugs. Zijn grootste hitsucces was het lied Ben ik te min uit 1967, een nummer dat in eerste instantie op de b-kant van een single verscheen. Het nummer stond veertien weken in de top-40 en geldt als een klassieker uit de Nederlandse hippietijd. Armand stond met vele grote internationale artiesten op het podium. Hij maakte zo’n vijftien elpees, tien cd’s en meer dan dertig singles. Vorig jaar maakte hij nog een album met Nederlandse groep The Kik, waarmee hij ook optrad. Op de Facebookpagina van The Kik staat: “Tot ons grote verdriet is gisteren Armand overleden. Rust zacht lieve vriend”. Op Aconcertagenda stonden voor de komende tijd nog zeven optredens gepland, in Nederland en België.
NOS

 

https://www.youtube.com/watch?v=UD-24X0EeIU