Willem Ruis; de show van zijn leven

willem ruis show 1Willem Ruis; de meest vernieuwende, energieke en brutale showmaster die Nederland ooit heeft gekend. Als een kleurrijke wervelstorm veroverde hij het stijve Hilversum van de jaren zeventig, en niets of niemand zou hem afremmen op zijn weg naar de top.  Willem Ruis was een man die de harten van miljoenen kijkers stal, maar zijn eigen hart verwaarloosde.

 

willem ruis show“Willem Ruis; de show van zijn leven” is een achtbaanrit door het leven van een van de grootste sterren die ons land ooit rijk is geweest. Een muzikaal spektakel over zijn opkomst en onvermijdelijke ondergang. Een portret, een ode, maar vooral een meeslepend verhaal over ambitie, liefde en gemis.

De Speellijst;  http://jankedekkerproducties.nl/producties/willem-ruis-de-show-van-zijn-leven/speellijst/

 

De perfecte vertolker van Willem Ruis is gevonden en wel in de jonge acteur Xander van Vledder. Xander heeft een overrompelende auditie gedaan en wist ontroering, humor en een veelzijdigheid te laten zien die nodig zijn voor de rol van Willem Ruis. In het tot leven brengen van Willem Ruis zal Xander worden bijgestaan door Maaike Widdershoven als zijn vrouw Ineke Ruis en Johnny Kraaijkamp als Leo Koster, de imaginaire vriend, tv-producer maar ook de concurrent van Willem. Naast  deze drie hoofdrollen komt een ensemble van 9 acteurs/dansers/zangers.

 

 

willem ruis show 1