Single Mannes in cafetaria ontstaan

mannes sDe nieuwe single ‘Een nieuwe begin’ van Zanger Mannes is bedacht in een snackbar. Voordat hij de studio in dook, zijn Mannes en producer Martin Sterken eerst nog een vette hap gaan halen. Toen de Zwolse zanger bij de studio in Valthermond aankwam, ging hij samen met producer Martin Sterken eerst nog wat eten in de snackbar om de hoek.

 

“We gingen zitten, boem bats, daar was ’ie.”, lacht de zanger. Hij vervolgt: “Hij zette zo in één keer een leuke tekst neer.”.

De tekst van ‘Een nieuw begin’ beschrijft een beetje Mannes zijn leefstijl. “Ik ben ook jong geweest”, legt hij uit. Naast de tekst, is ook de muziek op hem aangepast. Omdat hij een zanger is die feest wil maken, moet zijn nieuwe single dit ondersteunen. Het moet vrolijk zijn en aanslaan. En dat is gelukt met de single: ‘Een nieuw begin’.

Mannes is een echte Hollandse volkszanger. Geboren en getogen in Zwolle is het muziek maken hem met de paplepel ingegoten. Optreden op feesten en in cafés is zijn lust en zijn leven. In 2009 gaf Mannes met een 8-koppige band een groot concert in de WZRV Hallen in Zwolle. Eén van de hoogtepunten van de avond was het duet dat Mannes zong met Marianne Weber.