Samantha Steenwijk neemt Jackie Wilson’s grootste hit op

samantha steenwijk 12Gek genoeg werd Jackie Wilson’s grootste hit nog niet eerder opgenomen in Nederland,maar daar komt vanaf a.s. woensdag verandering in. Samantha Steenwijk komt naar haar voorgaande singles zoals ‘Hou Toch Van Mij’, ‘Lieveling Wat Hou Ik Van Jou’ en ‘Proost Op Het Leven’ met haar nieuwe single ‘Rood of Groen’.

‘Rood of Groen’ is de Nederlandse titel van het jaren ‘50 nummer ‘Reet Petite’, wat al een poosje op haar verlanglijstje stond voor een Nederlandse versie. Het was vroeger al één van haar lievelingsliedjes, maar de clip durfde ze niet te bekijken. Samantha was als de dood voor die klei poppetjes, want die kwamen haar ’s nachts opzoeken. Zelf heeft de zangeres een bijzonder leuke geanimeerde clip, waarin zij een dollemansrit in een Cadillac maakt.

Over Samantha Steenwijk
In 2013 behaalt Samantha de finale in het SBS6-programma Bloed, Zweet & Tranen. Teamcaptain Gerard Joling was meteen verliefd: “Dat zalm roze bloesje met dat Haagse accent en die geweldige stem, je bent een kroonjuweel en een talent op en top!” Gerard krijgt gelijk, want een paar maanden later ontvangt Samantha een BUMA NL nominatie voor beste talent én beste zangeres en wordt hiermee in één adem genoemd met Glennis Grace. Begin 2014 komt zij met de single ‘Hou Toch Van Mij’, welke is geproduceerd door Hans van Vondelen en Vincent Claase. De single wordt heel goed ontvangen en onlangs werd Samantha voor het tweede jaar op rij door BUMANL genomineerd voor beste zangeres. Met haar single ‘Lieveling, Wat Hou Ik Van Jou’ behaalt zij een nummer één positie in de Nederlandse hitlijst en behoort het tot één van de meest gedraaide liedjes van 2014. Afgelopen zomer kwam Samantha met ‘Proost Op Het Leven’; ook deze single werd heel goed ontvangen.

‘Rood of Groen’ is vanaf heden te verkrijgen op alle legale download/stream portals zoals o.a. Itunes, Downloadmusic.nl en Spotify

De clip >>