Ronnie Ruysdael totaal overdonderd door Oeuvre Award

ronnie oe award klRonnie Ruysdael heeft gisteravond een Oeuvre Award mogen ontvangen tijdens de Party Awards. In een uitverkochte Korenbeurs in Made staan honderden mensen te wachten op de prijsuitreikingen aan hun idolen. Totdat zijn naam wordt genoemd heeft Ronnie Ruysdael, voormalig leadzanger van de Sjonnies, geen flauw idee waarom hij  naar deze avond is gelokt.

Zijn manager Thijs heeft hem op het hart gedrukt dat het goed is voor de promotie om daar een liedje te gaan zingen en dat is waarom hij is meegegaan.  Zelfs na een zwaar weekend met optredens in Ter Aar, een kindershow en een ‘normale’ show op Ameland plus daarna nog een verjaardagsoptreden is hij met goede zin zijn A-teambus ingestapt.

En daar staat hij dan. Glazig kijkend naar de Oeuvre-award die hij mocht ontvangen voor  de feestelijke liedjes waar hij in de afgelopen 25 jaar zijn handtekening onder heeft gezet.  Covers, vertalingen, eigen werk….‘Dans je de hele nacht met mij’, ‘Zwemmen zonder slip’,  ‘De koning van de polonaise’, ‘M’n fiets is gejat’ e.v.a.…het zijn allemaal liedjes waar Ronnie z’n aandeel in heeft. Van veel van zijn liedjes schreef hij mede de tekst en melodie.

Als hij van het podium stapt is zijn commentaar: ‘Wát een verrassing! Ik denk nog steeds dat het een grap is hahaha!”

In 2013 kreeg Ruysdael al de vakjuryprijs van de Party Awards voor de categorie beste Feestact en de Geels Populariteits Award voor de categorie ‘beste feest artiest’ . In 2014 werd hij door de de PartyStorm Awards uitgeroepen tot ‘leukste bühne act’. Nu mag hij deze Oeuvre Award dus aan zijn erelijst toevoegen.