Raebekah brengt tweede single uit

rae youOnlangs schreef Raebekah, mede aan haar overzeese vrienden, waarom ze zo van Nederland houdt. Als dochter van de in Australië bekende singer-songwriter Michael Roy Croft, groeide Raebekah down under op. De liefde deed haar echter besluiten een rigoureuze stap te ondernemen en in 2002 te emigreren naar Nederland.

De herfst in zijn volle glorie, met gloeiende bomen en vallende bladeren, de prachtige dagen met nazomerzon en ook de on-Australische herfststormen achter betraande ramen is wat onder andere maakt dat de zangeres dolgraag hier blijft. Wat kunnen wij meer, dan dat omarmen en verwarmd worden door Raebekah’s karakteristieke sound in het herfstachtige “You don’t love me anymore”.

Daar waar Raebekah Roycroft zich in Australië muzikaal gesetteld had, moet ze in haar nieuwe vaderland helemaal opnieuw beginnen. In mei bracht The Raebekah Band haar Nederlandse debuut “Take me home” uit. Deze eerste single, een ode aan de roots van Raebekah, viel in de smaak bij het publiek en ook diverse gevestigde radiomakers reageerden positief. Die laatsten zijn vooral benieuwd naar de volgende single. En zij worden op hun wenken bediend: met deze prachtige ballad wil Raebekah hun harten veroveren.

Dat Raebekah in Australië wat achter liet toen ze emigreerde, mag duidelijk zijn: met haar debuut “Stronger than I’ve ever been” scoorde ze meteen een No.1-notering in de Australische Country Tracks Charts. Daarna bereikte ze met haar “self titled” EP meerdere Top 10-noteringen. Ze ontving in 2001 Country Awards voor onder andere “Best Female Artist” en “Best Country Duo”, dit laatste samen met haar vader, waarmee ze het succesvolle duet “Hard Promises” had opgenomen.

Gelukkig hebben wij de herfst, en wordt Raebekah daardoor geïnspireerd om in Nederland door te gaan, waar ze in Australië gebleven is.

Benieuwd naar de videoclip van deze nieuwe single;