Nieuwe single Deldense zanger Hans Baake.

hans baake 1Hans Baake heeft op zaterdag 14 november zijn nieuwe cd-single met de titel ‘Laten we gaan knallen!’ gepresenteerd. In een volle feest zaal in Delden werd het feestnummer voor het eerst ten gehore gebracht. “Het nummer werd onder toeziend oog van belangstellenden en collega-artiesten met veel enthousiasme ontvangen. Het was een fantastisch feest en het dak ging eraf.”

 

De presentatie was een ware happening. “Ik heb het eerste exemplaar uitgereikt gekregen van de producent Arjan Venemann”, vertelt Baake. “Zoals gebruikelijk bij cd-presentaties komen collega-artiesten een kort optreden verzorgen.” Onder anderen Jannes, Stef Ekkel, Crist Coppens (de zingende schlager), Laredo (Nieuwe Duitse schlager act), bestaande uit: Johnny Bolk en Arjan Venemann namen de microfoon ter hand. “Uiteraard heb ik zelf het nieuwe nieuwe nummer gezongen.”

‘Laten we gaan knallen!’ is alweer de derde cd-single die de 45-jarige zanger uit Delden uitbrengt. In de afgelopen periode heeft hij samen met Venemann hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen. Over het resultaat is Baake zeer te spreken. “Het is een fris en goed-klinkend geheel geworden. Een mooie volle sound en natuurlijk een lekker feestnummer. Ik heb nu al meerdere malen gehoord dat het nummer lang blijft hangen als je het gehoord hebt”, zo geeft Baake lachend aan.

De bekende liedjesschrijver John Collee heeft het nummer gemaakt, Arjan Venemann heeft de muziek gecomponeerd. Daarnaast staat ook het nummer ‘7 Wolken’ op de nieuwe CD. “Dit nummer is van oorsprong een Duitstalig nummer en is volledig herschreven. De tekst van ‘7 Wolken’ is geschreven door Johnny Bolk en door Baake. Van laatst genoemde nummer staat er ook een akoestische versie op de cd.” Het nummer komt drie jaar na de lancering van zijn vorige lied met de titel: ‘Ik Zie Je Stralende Ogen’. “Natuurlijk wist ik toen al wel dat er een vervolg zou komen. “Het hele proces van nummers uitzoeken, schrijven, bijschaven, inzingen, koorwerk, fotografie voor de hoes en de het maken van een videoclip, is ontzettend leuk om te doen. Het is een geweldig proces waarin je steeds dichter bij het eindresultaat komt.”

De videoclip is vanaf heden te zien op YouTube. Daarnaast hopen we natuurlijk dat landelijke en regionale zenders hem oppakken. De single is verder te beluisteren en te downloaden op Spotify, iTunes, Apple Music, Napster en Shazam. Op alle bekende stream- en downloadportals dus. De kans is groot dat Baake in de toekomst nog meer cd’s zal uitbrengen. “Het zal vast niet mijn laatste single zijn geweest, maar dat is een zaak voor later. “De komende weken gaan we eerst deze nieuwe single promoten en kijken of en hoe het opgepakt wordt door de radiozenders. De start is in ieder geval veelbelovend.”
Bron: nieuwsuitdelden.nl en avaudioproducties.nl

 

 

hans baake 2