Marianne Weber ‘Ik stop ermee’

marianne20weber20-20reuzenrad“Ik stop ermee!”, met deze mededeling die inslaat als een bom, laat Marianne Weber (59) in weekblad Privé weten dat ze afscheid neemt van de muziekwereld: “Ik heb altijd mijn eigen gevoel gevolgd, liet me nooit leiden door wie of wat dan ook. Oké, niet alles heeft even goed uitgepakt, maar ik weet nu heel zeker dat ik binnenkort een punt zet achter mijn carrière. Het is mooi geweest…”

 

Een beslissing waar ze op terug gaat komen? Bloed dat kruipt waar het niet gaan kan? Nee, Marianne is zeker van haar zaak. “Iedereen om me heen zegt dat ik me nog wel bedenk, dat ik niet zonder het applaus en de optredens kan, maar dat is pure onzin, dan kennen ze me niet. Natuurlijk is het zingen nu nog een groot deel van mijn leven, maar ik vind het eigenlijk wel genoeg zo. Op 5 december word ik zestig jaar en het is een mooi moment om nu mijn afscheid aan te kondigen, bij deze dus.”

Marianne Weber geeft op 21 december nog een kerstconcert in de Rotterdamse Ahoy. Daar kijkt ze al jaren met heel veel plezier naar uit.

Er komt ook nog een nieuwe plaat en single. En dan is de koek op: “Om mij heen zie ik zo veel collega’s die maar doorgaan, terwijl het eigenlijk niet meer kan. Voordat iemand ook maar denkt: ‘Die Weber moet er toch eens mee ophouden’, zélf de beslissing genomen.”

Het is voor Marianne echt genoeg. “Ik kom daar zeker niet op terug, daar ben ik volledig van overtuigd. Nee, ik heb geen datum geprikt, misschien dat ik stilletjes opeens verdwijn, zonder tromgeroffel of afscheidstoestanden, want daar houd ik niet van. En ik ben ook geen Heintje Davids, die telkens weer terugkwam. Genoeg is genoeg!’

Bron Shownieuws

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial