Lee Towers en Anita Meyer herenigd bij 24e Nacht van Oranje

nacht van oranje kleinOp 26 april 2016 is het zover: de 24e editie van de Nacht van Oranje. Met louter en alleen Hollandse topartiesten wordt het op de avond voor Koningsdag opnieuw een weergaloos Hollands muziekfeest in Ahoy Rotterdam. Speciaal is het optreden van Anita Meyer, die wordt herenigd met Lee Towers om meezingklassieker ‘Run To Me’ ten gehore te brengen.

Verder is, uiteraard, Wolter Kroes van de partij en zullen de heren van GENTS het Oranjefestijn weer opluisteren met gezellige hitmedleys. Debutanten zijn er ook: Tino Martin en John de Bever. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 27 november om 10.00 uur via Ticketmaster.nl
Lage toegangsprijs
Afgelopen editie was de Nacht van Oranje met meer dan 12.500 bezoekers volledig uitverkocht. Naar verwachting zal de komende ‘Nacht’ ook weer uit haar voegen barsten, want de ticketprijzen blijven verlaagd. Dit is te danken aan presenting partner Corendon, die besloten heeft de vorig jaar ingezette samenwerking met Ahoy en producent Rocket te continueren. Het recept voor de Nacht van Oranje blijft onveranderd: een aaneenschakeling van de grootste Nederlandstalige feestartiesten met alleen hun allergrootste hits.

Het Hollandse muziekfeest van het jaar
Al achttien keer sloot Lee Towers de Nacht van Oranje af met ‘You’ll Never Walk Alone’, waarmee hij recordhouder is als optredende artiest. De organisatie is blij dat de dan 70-jarige zanger ook op de komende editie weer van de partij is. Lee Towers: “De Nacht van Oranje blijft voor mij een speciale Oranjehappening. Ahoy is niet alleen mijn thuishaven, maar met zoveel uitzinnig feestende mensen is het altijd geweldig om op te treden. Helemaal nu Anita er ook weer bij zal zijn“. Anita Meyer wakees 1x eerder bij de Nacht van Oranje in 2010. De nummer 2 van vaste artiesten, Wolter Kroes, staat in 2016 voor de zeventiende keer op het podium en uiteraard ontbreekt zijn ‘Viva Hollandia’ niet in het rijtje krakers dat uit volle borst meegezongen kan worden. Net als de hits die in de mix gaan bij de optredens van Wesley Klein, Danny Froger en Danny Nicolai, ofwel de GENTS. Zoals gebruikelijk zullen zij tussen de diverse muziekblokken door ten tonele verschijnen.

Debutantenbal
Als er één naam van een artiest is die als een storm over ons land waaide in 2015, dan is het wel die van het nieuwe Nederlandstalige fenomeen Tino Martin! Na zijn zeer succesvolle debuutalbum ‘Jij Liet Mij Vallen’ stond de laatste single van de Haagse Volkszanger ‘Toch Zal ik Aan je Denken’ binnen 1 dag na release op nr. 2 achter Justin Bieber. Ook John de Bever maakt zijn debuut bij de Nacht van Oranje. De Bever is een ouwe rot in het vak, die als veertienjarige al zijn debuut maakte. De voormalig prof- en zaalvoetballer scoort vooral de laatste jaren grote hits, zoals recent ‘Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht’ en de kneiter ‘Laat Ons Dansen’.

Kaartverkoop a.s. vrijdag van start
De kaartverkoop voor Nacht van Oranje start vrijdag 27 november a.s. via Ticketmaster, 0900 300 1250 (€ 0,60 p/m), www.ticketmaster.nl of via Ahoy 0900 2352469 (€ 0,45 p/m – ma t/m vr van 10.00 tot 14.00 uur). Toegangsprijs: € 19,- voor plaatsen op de 1e ring en € 24,- voor arenakaarten.

nacht van oranje groot