Jeroen Weerdenburg creëert eigen geluid

jeroen weerdenburg eigenJeroen Weerdenburg heeft zijn nieuwe single ‘Tijd’ wederom zelf geschreven. De zanger wil zich onderscheiden van de rest en doet dit door zijn eigen stijl te creëren. Bij Jeroen staat viool centraal en dat is vrij uniek in de Nederlandstalige muziek. Om zich nog unieker te maken in de pop/volkse scène schrijft hij al zijn teksten zelf.

Jeroen: “Ik wil mijn eigen geluid creëren. Nederlandstalig met violen en licht oosterse invloeden. Al mijn muziek wordt live ingespeeld en heeft gevoelige teksten”.

De nieuwe single ‘Tijd’ is een up-tempo liedje. Deze valt goed in de stijl van Jeroen. De tekst is van betekenis, de viool is goed hoorbaar en ook in deze single zijn alle instrumenten zijn live ingespeeld. Met onder andere drums van Hans Eijkenaar en viool van Anne Bakker .
In het dagelijks leven mag hij dan kickboks-leraar en portier zijn, de muzikaliteit zit hem in de genen. Jeroen komt uit een zeer muzikale familie. De overgrootvader van de kickbokser was pianist in het Concertgebouw, opa Weerdenburg speelde orgel in Tuschinski en zijn oma was zangeres in een koor. “Op mijn zesde kreeg ik al drumles van mij oom. Als puber ben ik een periode gestopt met muziek en gaan sporten. Uiteindelijk lag mijn droom niet in de ring, maar bij het zingen”, aldus de zanger.