Jannes speelt rol in Sinterklaasjournaal.

jannes wapenveld by marita 145Zanger Jannes uit Noordscheschut heeft een rol te pakken in het Sinterklaasjournaal van de NTR. Dit laat de website RTV Drenthe weten.  “Het is een klein rolletje. Ik mag er nog niet te veel over vertellen”, zegt Jannes. De volkszanger is donderdag in één aflevering te zien.

Eerste acteerrol
“Het is mijn eerste echte acteerrol en was een one-taker”, vertelt Jannes lachend. Halverwege oktober waren de opnames. Ook burgemeester Jan Westmaas van Meppel speelt mee in het Sinterklaasjournaal.

Fietsenmaker
Jannes speelt een fietsenmaker die de fiets van de burgemeester repareert. “Er was een grote ploeg bij en ik vond het erg leuk om te doen”, zegt Jannes. Donderdag is zijn debuut te zien op televisie. “Als er ooit nog een acteeraanbieding komt, zou ik zeker geen nee zeggen”, stelt de zanger.