Helden van de Top 2000

helden van de top 2000De Top 2000 van NPO Radio 2 is de “lijst der lijsten”, hét muzikale hoogtepunt van het jaar! In de lijst staan de mooiste nummers van de afgelopen zes decennia popmuziek. “Helden van de Top 2000” is een nieuw concert waar Nederlandse artiesten de allerbeste liedjes van hun eigen muzikale helden van de Top 2000 spelen.

Want iedere muzikant is beïnvloed en geïnspireerd door andere artiesten en muziek. Tijdens de bijna drie uur durende live show zullen uitsluitend nummers voorbij komen van artiesten die vijf of meer noteringen hebben behaald in de Top 2000. Zij spelen een prominente rol in de lijst en vormen het uitgangspunt van de avond. Hits van wereldsterren als Queen, U2, The Beatles, Prince, The Police en The Rolling Stones staan aan de basis van dit nieuwe evenement vol wereldhits.

Tijdens de bijna drie uur durende live show zullen VanVelzen, Marco Borsato, DI-RECT, Jett Rebel, Frank Boeijen, Claudia de Breij de nummers ten gehore brengen. Zij spelen een prominente rol in de ‘lijst der lijsten’ en vormen dan ook het uitgangspunt van de avond.

Helden van de Top 2000 is een unieke en spectaculaire show, gepresenteerd door Gerard Ekdom.

Na de show is er een afterparty waar DJ’s van de Top 2000 zoals Gijs Staverman en Wouter van der Goes zullen draaien.

woensdagavond 16 december 2015 in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

helden van de top 2000Heineken Music Hall te Amsterdam
Start show: 20:15 uur
Deur open: 18:30 uur