Gordon beëindigt zangcarrière?

gordon1879maritaMet twee spetterende jubileum concerten met als titel “Gordon 25 jaar, compleet volmaakt het einde” in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam op 28 en 29 November 2016 neemt zanger Gordon afscheid van de Nederlandse pop podia als artiest.

Zijn professionele zangcarrière begon in 1991 met zijn grootste hit “Kon ik maar even bij je zijn” geschreven door John Ewbank. Jaren van groot muzikaal succes volgde en scoorde hij talloze hits zoals “Ik hou van jou”, “ Ik bel je zomaar even op” , “Omdat ik zo van je hou” , “Het is zo weer voorbij” en maakte hij furore met oa de zangformaties Re-Play, De Toppers en Los Angeles The Voices. Van Ahoy tot Carrè en samen met zijn Toppers collega’s volgezogen Arena’s heeft de goedlachse zanger besloten een punt te zetten achter zijn zangcarrière van 25 jaar.

Gordon :’ Het is een mooie tijd geweest, een einde van een tijdperk. Ik heb zo vreselijk genoten van al het succes en ook het applaus. Ik heb me altijd enorm gewaardeerd gevoeld door het publiek maar nooit echt door de industrie. Hilversum heeft nooit een blijk van waardering laten horen aan mij in al die jaren dat ik bezig ben. Het uitbrengen van platen heeft tegenwoordig niet echt zin meer met de huidige houding tegenover Nederlandse artiesten van de radio samenstellers. Ik kan ondanks dat terugkijken op een fenomenale carrière met zoveel hoogtepunten dat ik een tevreden mens mag zijn. Het is tijd voor een nieuwe generatie artiesten, de helden van vroeger zijn de DJ’s van nu die het schnabbelcircuit bijna volledig hebben overgenomen. Het worden twee hele mooie avonden begeleid door een groot orkest en een keur van Nederlandse gast-artiesten. Met pijn in mijn hart zeg ik vaarwel aan misschien wel het allermooiste en leukste wat er was in mijn leven. Mijn interesses zijn veranderd en mijn tv carrière staat op dit moment nummer 1 en ook mijn koffiesalons Blushing verdienen mijn volledige aandacht.”

Kaarten voor de unieke avonden zijn beperkt verkrijgbaar, slechts 3800 kaartjes zijn vanaf as Dinsdag 1 December 10.00 uur te koop via de site van het Koninklijk Concertgebouw www.concertgebouw.nl en via de kassa van het concertgebouw 0900 671 83 45 (€1,- per gesprek).

In 2016 komt een jubileum CD uit met nieuwe tracks en bestaande hits in een nieuw jasje gegoten. Op dit moment is Gordon een ‘One man show’ aan het schrijven waarmee hij gaat optreden op een locatie in Nederland met als titel “Gordon 25 jaar Show geen zin in”.

Dit persbericht werd zojuist geplaatst op zijn facebook. Bij het concertgebouw zijn er op die datums nog geen resultaten te vinden op dit moment (wellicht per 1 december, als de kaartverkoop start)