Documentaire ; 25 jaar De Kast op Omroep Fryslân & NPO2

de kast persDe populairste Friese band aller tijden; dan hebben we het natuurlijk over De Kast. De Kast bestaat dit jaar 25 jaar en dat was reden voor een jubileum tour en een nieuw album. Programmamaker Murk-Jaep van der Schaaf volgt de band bij hun jubileum tour en schetst in de documentaire ‘Op de planken – 25 jaar De Kast’ een beeld van hoe het de band is vergaan.

 

De Kast was met name in de jaren ’90 erg succesvol. In 2002 hield de band op te bestaan, waarna een grote zoektocht begon naar de muziek en naar elkaar.

Naast de nieuwe muziek van het nieuwe album ‘Op de planken’ en beelden van de huidige theatertour komen ook de persoonlijke verhalen van de bandleden aan bod. Want hoe is het de mannen na het grote succes vergaan? En hoe vonden zij de weg naar elkaar weer terug? Nico Outhuijse, Sytse Broersma, Kees Bode, Peter van der Ploeg en frontman Syb van de Ploeg vertellen in de documentaire openhartig over hoe De Kast hun levens heeft gevormd en getekend.

De Fryslân DOK  ’Op de planken – 25 jaar De Kast’ is te zien op zondag 29 november om 17.00 uur en daarna vanaf 18.10 uur ieder uur op Omrop Fryslân Televisie. Ook is de documentaire te zien op zaterdag 28 november om 15.35 uur en zondag 29 november om 12.25 uur op NPO 2.

Bron; Friesland Blog