Bekende Nederlanders zetten de aarde op 1

aarde op 1In een groots opgezette muzikale tv-show op 16 december, zetten tal van bekende Nederlandse artiesten onze aarde op 1. René Froger, Frans Bauer, Tania Kross, Frits Sissing en vele anderen hebben zich laten inspireren door de schoonheid van onze natuur en de vele bedreigingen waar onze aarde aan bloot staat. Met een speciaal geschreven nummer brengen zij een ode aan onze wereld onder begeleiding van het Metropole Orkest.

Zet de Aarde op 1, in samenwerking met WNF en gepresenteerd door Frits Sissing, is live te zien op woensdag 16 december bij AVROTROS op NPO 1.

Frans, Tania, René en Frits krijgen hierbij ieder hulp van hun muzikale collega’s. De teams zijn gekoppeld aan een bedreigde diersoort zoals de berggorilla, de neushoorn, de rivierdolfijn en de ijsbeer. De afgelopen tijd hebben zij zich laten inspireren door WNF-ambassadeurs als André Kuipers, Loretta Schrijver en Harm Edens, door reizen naar het leefgebied van deze dieren en de mensen in het veld, tot het componeren van een speciaal lied. Een lied dat duidelijk maakt hoe hard natuurbescherming nodig is. Ook andere bekende en betrokken Nederlanders zoals Humberto Tan en Carice van Houten onderstrepen de noodzaak hiervan tijdens de uitzending.

Zet de Aarde op 1 is het hoogtepunt van de campagne Aarde op 1 van WNF. Niet eerder in de geschiedenis van de mensheid is de druk op onze aarde zo groot geweest als nu. We kappen bomen sneller dan ze kunnen groeien. We vissen meer dan oceanen kunnen aanvullen, het klimaat verandert sneller dan de natuur kan bijbenen. Een situatie die vooral voor bedreigde dieren zeer urgent is. Voor hen is de natuurvernietiging nu al een kwestie van erop of eronder, van voortbestaan of uitsterven. Een laatste strohalm is dus heel hard nodig. Met deze campagne en de uitzending Zet de Aarde op 1 wordt duidelijk gemaakt dat we samen kunnen beschermen wat kwetsbaar is. Zonder natuur is er geen leven op aarde mogelijk. Daarom wordt de kijker opgeroepen om structurele hulp te bieden en de aarde op 1 te zetten.

De teams:

Team 1: IJsbeer
Frans Bauer met Mainstreet, Ruth Jacott en Fajah Lourens

Team 2: Neushoorn
René Froger met Glennis Grace, Thomas Berge en Rene Schuurmans

Team 3: Rivierdolfijn
Frits Sissing met Freek Bartels, Marjolein Keuning, Caroline Dijkhuizen, Vajen van den Bosch, Tommie Christiaan en Eric van Tijn

Team 4: Berggorilla
Tania Kross met Lavinia Meijer, Carel Kraayenhof, Niels Meliefste, Sjors van der Panne en Bob Zimmerman

aarde op 1