‘7’ Nieuwe album 3JS a.s. vrijdag verkrijgbaar.

3JS_7_7De titel ‘7’ past perfect bij wat een opvallend album mag worden genoemd. Op het album toont de band een mooie stap voorwaarts. Met een duidelijke eenheid in de nummers en de bevestiging van de échte 3JS-sound, die gek genoeg tot stand kwam toen de band zich meer dan ooit openstelde voor invloeden van buitenaf. Want 3JS pakte het voor dit album anders aan dan bij hun voorgaande producties.

Waar de band op alle eerdere albums álles zelf in handen hield, gingen de leden deze keer bewust op zoek naar een externe producer. 3JS vond hun producer in Attie Bauw (Racoon, De Staat, The Nits, maar ook The Scorpions en Maceo Parker).

De voorbereiding op het album was grondig: een jaar geleden trok 3JS naar Los Angeles om daar, voor het eerst, te werken met verschillende songwriters. Gewapend met vijf Engelstalige liedjes kwamen ze terug. Later werden daar in eigen land nog Nederlandstalige nummers bij geschreven. Het plan om ze door elkaar op het album te zetten, bleef lang in stand, maar steeds meer mensen in hun omgeving (waaronder Attie) overtuigden de mannen van het feit dat het album meer ‘eigen’ zou worden als alle liedjes Nederlandstalig zouden zijn. Van de vijf liedjes uit LA wisten de bandleden er drie te ‘hertalen’.

Dat de 3JS hun eigen geluid hebben gevonden betekent echter niet het einde van de zoektocht naar geluk, een thema dat min of meer centraal staat op het nieuwe album en dat ook op voorgaande albums een grote rol speelde. Om de betekenis van levensgeluk voor het gros van de nieuwe nummers van extra kracht te voorzien heeft het zevende album daarom zeer toepasselijk het cijfer “7” als titel gekregen. Het geluksgetal?  

De release van het album ‘7’ is binnenkort en gaat gepaard met een gelijknamige theatertour, die van februari tot mei in ruim 25 zalen in Nederland te zien zal zijn. Het album is vanaf 13 november verkrijgbaar. In december gaat 3JS ook het theater in met een reeks akoestische kerstconcerten: ‘Acoustic Christmas’.

De 2e single afkomstig van het album ‘7’, is de huidige nieuwe single van de band;