Wesly Bronkhorst bezingt carnaval op z’n Amsterdams

wesly bronkhorst carnaval“Wa luste gij?” Toen dit voor het eerst gevraagd werd tijdens carnaval in een Brabantse kroeg, had Wesly Bronkhorst geen idee wat de barman bedoelde. “Maar nu weet ik natuurlijk dat ik gewoon kan zeggen wat ik wil drinken”, lacht de Amsterdamse zanger, die ook al jarenlang succesvol optreedt onder de rivieren.

“Ik houd van de Brabantse gezelligheid, helemaal tijdens carnaval. Het is een groot, gek feest waar heel Zuid-Nederland vier dagen lós gaat. Geweldig!”

Dit, en andere typische carnavalsdingen, inspireerden Wesly om voor de grap eens een carnavalstekst te schrijven. Samen met zijn producer Manfred Jongenelis en manager Raymond de Bruijn werkt hij op dit moment heel hard aan zijn nieuwe album, dat hij op 21 november aanstaande presenteert aan zijn fans in het Rosarium in Amsterdam. “Het was tijdens een gezellig en creatief moment dat we dachten: we gaan gewoon eens iets op papier zetten. Een tekst over carnaval, puur als grap”.
Maar dat grapje pakte eigenlijk zo leuk uit, dat Wesly besloot het liedje toch op te nemen. “Vorig jaar heb ik tijdens carnaval regelmatig opgetreden in Brabant. Ik heb zo genoten van de uitbundige sfeer, de verklede, hossende mensen en de supergezellige muziek, die vooral komt van artiesten uit Brabant en Limburg. Daarom leek het mij geinig carnaval eens te bezingen vanuit de ogen en het hart van een echte Amsterdammer. Want ik ben er niet mee opgegroeid, maar vind het wel een uniek feest!”
‘Carnaval’ (‘Wa luste gij?’) is een feestelijke kraker en een mooie mix van typische carnavalsgekkigheid en Amsterdamse gezelligheid. Dat wordt zeker polonaiselopen! “Vooralsnog wordt het geen officiële single”, legt Wesly uit. “Daar is het nu nog te vroeg voor.”
Niet alleen omdat carnaval nog ver weg is, maar ook omdat zijn hit ‘Zo verwend’ nu hoog in de lijsten staat en veel gedraaid wordt in zowel Nederlandse als Spaanse kroegen. “Super natuurlijk”, glundert de trotste volkszanger. “Daarom is mijn carnavalsliedje nu alleen nog via YouTube te beluisteren. Maar wie weet, als het straks de 11e van de 11e is…”

Meer Wesly? Kijk op: www.weslybronkhorst.nl

 

 

 

 

.