Nieuwe single Wimmie in eigen stijl

wal 125x124 Std [379-586]Zanger Wimmie Bouma zijn nieuwe single ‘Gewoon even teveel’ is een liedje met inhoud. “Puur op het gevoel. Compleet weer mijn eigen stijl.”, aldus de zingende schilder. Wimmie wil terug naar de tijd van de singles zoals ‘Als jij het niet meer weet’, ‘eenmaal’ en ‘de ring’. “Ik had het gevoel dat ik een beetje afdwaalde en vond het tijd om met zo’n plaat terug te komen.”, aldus de zanger.

Met dat soort volkse levensliederen is hij ook opgegroeid. In huize Bouma werd het veel gedraaid en ook als hij op feestjes was. “Die stijl. Dat is gewoon prachtig.”, aldus Wimmie.

Met zijn eigen stijl probeert Wimmie zich te onderscheiden: “Ik zie het als een grote taart. Iedereen eet van dezelfde kant en ik probeer van de andere kant te eten”. Om terug te kunnen komen met een inhoudelijk sterk nummer heeft de zanger een aantal avonden in de studio van producer Martin Sterken gezeten. Samen met de producer zelf, manager Henri van Velzen en Wimmie zijn schoonvader is hij doorgegaan tot ze er kippenvel van kregen. “Eerst had ik het gevoel niet. Toen hebben we de hele band gewoon weggegooid en zijn we opnieuw begonnen.”, vertelt de Zwolse zanger. De nieuwe single ‘Gewoon even teveel’ is toen gemaakt en is weer een echt Wimmie-nummer.

Volgende week komt de clip online!