Nieuwe single Dick van Altena

dick van altena waikikiNa zijn alom geprezen Nederlandstalige CD ‘Novemberwind’ keert Dick van Altena weer even terug bij zijn ‘oude’ liefde country met zijn nieuwste single ‘Waikiki’. Het nummer stamt van zijn album ‘Flowers from the moon’ en gaat uiteraard vergezeld met een prachtige, sfeervolle clip.

 

 

De keuze voor single was niet moeilijk: door de Hawaiiaanse klanken vergeet je meteen het grijs van het Nederlandse najaar, bovendien is ‘Waikiki’ geliefd bij zowel luisteraar als line-dancer (tot zelfs in Taiwan!). Als toetje verschijnt tegelijkertijd (in beperkte oplage!) ‘Flowers from the moon’ op LP. Alle info vind je op www.dickvanaltena.com

Biografie

Zanger, gitarist, producer en schrijver Dick van Altena is geboren in 1957 in Oosterhout, in het hartje van de Over-Betuwe in Gelderland. Inmiddels vinden ruim 1000 liedjes daar hun oorsprong.

Van 1977 tot eind 2005 is hij hét gezicht en vooral hét geluid van countryband (The) Major Dundee (Band) (‘The Longer The Distance’) en schrijft hij liedjes voor o.a. Henk Wijngaard, Toni Willé (Pussycat) en Saskia & Serge.

Vandaag de dag richt Dick zich meer en meer op zgn. singer-songwriters sessions, optredens in theaterstijl met in het spotlicht de man, zijn gitaar en zijn liedjes.
Daarbij maakt hij deel uit van het zeer succesvolle en onderscheiden muziektheaterprogramma Back to the country dat tot ver in 2017 geprogrammeerd staat in de diverse zalen en schouwburgen en op festivals in binnen- én buitenland.

Dick ziet Kris Kristofferson als zijn grote inspirator maar spiegelt zich het liefst aan Shel Silverstein, een schrijver die poëzie (‘Time’), humor (‘A boy named Sue’) en smartlapperij (‘Sylvia’s mother’) in zijn liedjes verwerkte.
Of zoals voetbaljournalist én muziekkenner Johan Derksen het omschrijft: ‘Dick beheerst het hele muziekspectrum’.
Derksen noemt Dick de beste country singer-songwriter van Nederland, waarvan akte.