NIEUWE SINGLE ANCORA IS ODE AAN NEDERLAND

ancora hoog in het noordenDe groep Ancora komt deze week met een nieuwe single van hun succesalbum Voorbij De Horizon, Het nummer, getiteld Hoog in ’t Noorden, mag volgens de groep worden beschouwd als een soort ode aan Nederland. Een lied vol heimwee, verlangen naar vervlogen tijden, de fraaie Nederlandse kusten, maar ook de ‘gure wind’.

 

De tekst van het nummer is geschreven door Jan Keizer en diens zoon Louis, die al voor veel van de Ancora teksten tekenden. Inspiratie voor dit melancholische lied deden Jan Keizer en zijn zoon Louis op, toen zij de beelden zagen van de fraaie Portugese stranden, die Ancora doorstuurde tijdens de opnamen voor de DVD van het album Voorbij De Horizon. Zij daar in het warme zuiden en wij hier in het ‘kille noorden met de gure wind’.

Ancora: “We komen onderweg heel veel mensen tegen die juist deze ballad enorm waarderen. Er zijn zelfs fans die het constant op ‘repeat’ hebben staan. Blijkbaar maakt het nummer een heel speciaal gevoel los. Dat vervult ons met trots en daarom was de keus voor deze single snel gemaakt”.

www.ancora.nu