Nieuwe country-rockballad Mooi Wark uit het leven gegrepen

mooi wark geen mensHet huilende geluid van de slide gitaar en een aangrijpend levensverhaal vormen de basis van de nieuwe country-rockballad van Mooi Wark. Bert: “Leven en laten leven, daar gaat het over in ‘Gien mens wet waorum’. Elk dorp heeft wel zo’n uniek persoon, anders dan anderen. Iemand die er niet helemaal bij hoort en buitengesloten wordt.

Maar wees er trots op dat ze er zijn, want ze zorgen voor kleur. We horen te vaak verhalen over de gevolgen van pesten. Onder kinderen, maar ook onder volwassenen. Het kan levens helemaal kapot maken. Kijk eens goed om je heen en doe iets, laat het niet zomaar gebeuren.”

Na de single Dörst, die vlak voor de zomer uitkwam, is deze keer weer bewust voor een rustig nummer gekozen. Maar rustig betekent niet dat het minder Mooi Wark is. Bert: “Wij zijn heel sterk in ballads, dat durf ik wel te zeggen. Denk maar aan eerdere singles als ‘Wij goan noar huus’ en ‘Warkende helden’. Naast het branie-achtige is dit ook een hele mooie, krachtige en herkenbare kant van Mooi Wark. ‘Gien mens wet waorum’ is een bijzonder en puur nummer geworden waar vast heel veel mensen zich in kunnen vinden.”

‘Gien mens wet waorum’ is de tweede single van het nieuwe album dat voor komend voorjaar gepland staat.

Officiële website: www.mooiwark.com