De Wannebiezz als eerste in STADSgehoorzaal nieuwe stijl.

Wannebiezz Ol de wee 2015Midden in hun kroonjaar plaatsen de Wannebiezz aanstaand weekend de spreekwoordelijke kers op hun feesttaart. Van vrijdag tot en met zondag nemen zij weer bezit van de Vlaardingse STADSgehoorzaal, dit keer om het eerste lustrum te vieren van hun TheaterFeest “Ol de wee”. Hiermee zijn zij de eerste grote verhuring in de STADSgehoorzaal na de veelbesproken omvangrijke reorganisatie.

En het is dan ook echt een grote productie, zowel voor als achter de schermen zijn er meer dan 50 medewerkers actief. 5 shows in 3 dagen is dan ook geen kleinigheid. De Wannebiezz hebben zich dan ook voorgenomen alles uit de kast te halen voor een gedenkwaardig weekend vol verrassingen. De titel “Ol de wee” is, gezien de duur van de avond (van 20:00 tot 0:30) en het verloop, goed gekozen. Over de invulling geven we nog niet veel prijs behalve dat de Wannebiezz dit weekend, naast hun magazine “de Glossip”, hun LIVE dvd presenteren. Speciaal voor hun 10-jarig bestaan hebben zij een live-registratie laten maken van een open lucht concert. Dit heeft geresulteerd in een werkelijk prachtig vormgegeven dubbel dvd hoes met fraai naslagwerkje die, kort en krachtig, “Wannebiezz 10 jaar LIVE” heet.

Buiten twee “Ol de wee feesten” vieren de Wannebiezz op zaterdagmiddag het “Zonneschijn Festijn” voor mensen met een verstandelijke of licht lichamelijke beperking. Samen met de Havenzangers en Sandy Struijs maken ze er één groot feest van. De financiële steun van o.a. Rabobank en Fonds Schiedam Vlaardingen maakte dit meezingfeest gratis toegankelijk.

Als afsluiting van dit bijzondere weekend spelen Arie, Rocco en Gilles twee, nagenoeg uitverkochte, Jumbo Senioren Shows. Ook hierbij hebben zij weer een paar muzikale gasten te weten Javi Escalera, Elly Lockhorst en nogmaals de Havenzangers.

Met dit goedgevulde feestweekend doen de Wannebiezz niet alleen zichzelf, maar ook de 3.000 bezoekers een mooi jubileum cadeau. Er zijn nog enkele kaarten voor de vrijdag en zaterdagavond. Info: www.oldewee.nl