Davide La Cara ; Nieuw Begin

david la cara nw beginDavide La Cara brengt, in samenwerking met producer Mark van Tijn en tekstschrijfster Kirsten Schneider, de single ‘Nieuw Begin’ uit. Uniek aan deze pakkende track is de combinatie van de pop/dance sound met een Nederlandstalige tekst. Het nummer werd opgenomen bij Soundwise, de studio van Jochem Fluitsma & Eric van Tijn.
De single wordt op 4 oktober 2015 officieel gereleased tezamen met een in het oog springende videoclip, geproduceerd door Megens

 

Single en video ‘Nieuw Begin’

‘Nieuw Begin’ heeft een pakkende dancebeat die meteen in je hoofd blijft hangen. De combinatie van deze door Mark van Tijn geproduceerde sound met een Nederlands¬talige tekst hoorden we eigenlijk nog niet eerder in de Neder¬landse hitlijsten. Daarbij komt dat Kirsten Schneider (‘Het houdt niet op, niet vanzelf’) op even rauwe als oor¬spron¬kelijke wijze erin is geslaagd Davide
La Cara’s autobiografische verhaal in het nummer te verwerken. Hoewel Davide’s latino¬¬trekken zijn afkomst niet kunnen ver¬hullen, voelt hij zich (niet in de laatste plaats geïnspireerd door Marco Borsato) inmiddels Nederlander genoeg om de overstap van Italiaans en Engels naar Nederlandstalig te maken.

Over Davide

Davide La Cara werd geboren in Desio, Noord-Italië, en woont sinds 1996 in Nederland. In 2008 verwierf hij de
Nederlandse nationaliteit. Naast zijn zangwerkzaamheden als solist, frontzanger in diverse bands en verschillende gelegenheids¬formaties, nam Davide In 2005 deel aan Idols 3 waar hij de 16e plaats behaalde. Davide produceerde eerder enkele eigen theatershows, de cd Anime en vorig jaar
– eveneens met Fluitsma en Van Tijn – de Italiaans¬talige single ‘Ave Maria’ naar het origineel van de Spaanse
hitzanger David Bisbal. En nu, nu is de tijd rijp voor een ‘Nieuw Begin’.