Clip ‘Mooi’ Marco Borsato scoort!

marco borsato evenwicht‘Mooi’ is afkomstig van het (nog niet verschenen) album ‘Evenwicht’.

De beelden in de clip zijn afkomstig uit de natuurfilm ‘Holland, natuur in de Delta’ die op dit moment in de Nederlandse bioscopen draait.

 

Marco;  Hoe ouder je wordt, hoe breder je blik. Ik vind dat een van de zegeningen van het ouder worden. Als je een paar flinke dreunen op je kanis hebt gehad, ben je ook beter in staat de gelukkige momenten te herkennen.
Ik heb ontzettend veel mooie momenten in mijn leven mogen meemaken. Maar we weten ook allemaal van de moeilijke momenten die er op mijn pad kwamen. Toen de ellende op z’n hoogtepunt was, belde ik Tien op. Alles waar ik jaren aan gebouwd had was met daverend geraas ingestort. ‘Marco, kom naar huis,’ zei ze tegen me nadat ik mijn hart had uitgestort. ‘Kom hierheen, dan trekken we de mooiste fles champagne open die we hebben, we gaan het vieren.’ Dat was een heel, heel bijzonder moment. Een eyeopener. Als je de bodem hebt bereikt, kun je alleen maar weer omhoog. Ik ben meteen naar huis gereden. Vlak voor Weesp heb ik mijn auto aan de kant gezet en ben even uitgestapt. Ik had behoefte aan zuurstof. Alles benauwde me zo. Het had gesneeuwd en de wereld om me heen klonk zacht en gedempt. Het klonk anders, bijna alsof ik er geen deel van uitmaakte. Ik voelde een sereniteit die ik door alle hectiek lang niet zo ervaren had. En opeens realiseerde ik me, ik heb een keuze. Kijk ik naar wat ik ben verloren of naar wat de toekomst brengt? Kies ik voor de schaduw of sta ik liever in het licht? Kijk je om in wrok of richt je liever al je energie op het moois wat nog gaat komen? En ik wist, op het moment dat ik mezelf die vraag stelde, had ik de keuze eigenlijk al gemaakt. Ik ben naar huis gereden en heb geproost met mijn lieve vrouw. We stonden niet stil bij wat we kwijtgeraakt waren, maar bij alles wat we nog hadden, elkaar bijvoorbeeld.

Ik sprak John Ewbank over dit voorval, en toen schreef hij deze song. En ik wil niets liever dan hem nu met jullie delen!