André Hazes Jr. zingt titelsong Baantjer LIVE – 2

dre hazes © Marita Steggink 300Gisteren is in RTL Boulevard bekend gemaakt dat André Hazes Jr. de titelsong ‘In het Holst van de Nacht’ zingt van de theatervoorstelling Baantjer LIVE – 2. De titelsong vertegenwoordigt de theaterproductie met Nederlands bekendste speurneus en zal bij iedere voorstelling ten gehore gebracht worden.
De zoon van André Hazes voelt zich vereerd dat hij door Van Lambaart Entertainment is benaderd voor de titelsong. Hazes zegt altijd al een groot fan van Baantjer te zijn geweest: “Ik ben al fan van Baantjer sinds ik klein ben, ik mocht er altijd speciaal voor opblijven. Dat ik nu gevraagd ben voor de titelsong van Baantjer LIVE 2 is een eer.” Theaterproducent Erwin van Lambaart vindt het een logische keuze: “De tv-serie werd bij RTL door een miljoenen publiek bekeken, waaronder ook juist een jongere generatie. André Hazes Jr. staat voor die jongere generatie, maar wel met behoud van dat Oerhollands gevoel. Ik wist daarnaast dat André groot fan is van Baantjer.” ‘In het Holst van de Nacht’ wordt toegevoegd aan Hazes’ nieuwe album die op 20 november a.s. wordt uitgebracht. Na afloop van de officiële première van Baantjer LIVE – 2 op maandag 5 oktober in het DeLaMar Theater in Amsterdam zal Hazes bovendien voor het eerst de titelsong live ten gehore brengen aan alle genodigden.

Op de dag van de première wordt bovendien de gloednieuwe gratis app van Baantjer LIVE – 2 gelanceerd. De app bevat o.a. geheime tips en aanwijzingen van mogelijke daders. Bezoekers ontvangen de tips voorafgaand aan de voorstelling, maar ook tijdens de pauze zodat men zelf voor één avond mede-rechercheur is van een ultieme moordzaak! De app wordt beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Over Dré Hazes
André Hazes Jr. scoorde op zijn dertiende al zijn eerste nummer 1-hit met Bedankt Mijn Vriend, een postuum duet met zijn vader. Na enkele uitstapjes op het gebied van acteren (de musical Kruistocht In Spijkerbroek en tv-soap Onderweg Naar Morgen) en presenteren (Hazes Jr. Uit Z’n Bol voor Sterren.nl) ging hij door in de muziek. Eerst nog met zus Roxeanne; samen maakten zij de albums Van Jou, Voor Jou uit 2010 en Samen Solo uit 2012. Een jaar later bracht Andre Jr. in eigen beheer zijn eerste soloalbum uit. Vorig jaar deed hij mee aan het programma De Beste Zangers Van Nederland en scoorde zijn tweede nummer 1-hit met Ik Leef Mijn Eigen Leven, een nummer van zijn vader. Dit jaar verscheen de hitsingle Leef, een aanstekelijk nummer en overtuigend voorproefje van een nieuw album waar André Jr. inmiddels hard aan werkt. Onlangs mocht André Jr. voor Ik Leef Mijn Eigen Leven nog een Buma Award in ontvangst nemen, de publieksprijs voor Favoriete Single.
Productie “De Cock met C O C K”…wie kent deze legendarische woorden niet? Na de eerdere voorstelling Baantjer en de moord in het theater komen inspecteur de Cock, zijn assistent Vledder en commissaris Buitendam terug in het theater met Baantjer LIVE – 2, een gloednieuw verhaal dat speciaal voor het theater geschreven is. De spannende en interactieve theatervoorstelling, gebaseerd op de televisieserie en de ruim 70 boeken van Appie Baantjer, is van 19 september ’15 nog tot en met 17 januari 2016 in heel Nederland te zien. Peter Römer, de zoon van Piet Römer die jarenlang de rol van De Cock speelde in de tv-serie, schreef het gloednieuwe scenario voor Baantjer LIVE – 2. De regie is in handen van Frank van Laecke. Baantjer LIVE – 2 is een productie van Van Lambaart Entertainment.

Het verhaal
In Baantjer LIVE – 2 is het publiek getuige van een intiem jubileumprogramma dat een onheilspellend randje krijgt als er een dode valt. Inspecteur De Cock en zijn assistent Vledder zijn direct ter plaatse om de moord te onderzoeken. Net als in de eerdere voorstelling roepen De Cock, Vledder en commissaris Buitendam bij hun politieonderzoek de hulp in van het publiek. Wie zich eerst nog bezoeker van een jubileumfeestje waande, kan nu worden opgeroepen als getuige van een moordzaak.

Bron; Musicalnieuws.nl