VanMike lanceert eerste single Denk Groot!

VanMike denk grootDe eerste single “Denk Groot!” van de in Hardenberg geboren VanMike, is vanaf heden in release, een makkelijk meezingbare en luchtige Nederlandstalige popsong. De zanger en gitarist VanMike heeft het nummer zelf geschreven met een knipoog naar zichzelf. De tekst slaat namelijk terug op VanMike als persoon op de weg die hij kortgeleden is ingeslagen.
VanMike is de verzamelnaam voor zanger en gitarist Michael Schumacher (27). Al van jongs af aan is Michael druk met muziek, zijn passie. Jarenlang maakt hij al muziek en als professioneel muzikant heeft hij reeds in diverse bands opgetreden. Toch knaagde er altijd iets aan hem, een verlangen om met eigen werk op het podium te staan en hiermee het publiek te entertainen. Een lange tijd durfde hij deze stap niet te zetten. Maar, de knop ging om!
“Als je zelf niet durft te denken kom je nergens en zul je altijd denken ‘Wat als…’. Voor iedereen die al lang iets in zijn hoofd heeft zeg ik: Sta op, denk groot, en doe wat je echt wilt doen!’, aldus Michael.
Michael studeerde Pop en media aan het Friesland College in Leeuwarden. Gedurende de opleiding liep hij stage bij zijn oude middelbare school als muziekdocent. Na het afstuderen kreeg hij daar een baan aangeboden en tot op heden is hij hier nog werkzaam. Tijdens zijn studie componeerde Michael zelf liedjes, toen hij afstudeerde presenteerde hij zijn eigen CD. Michael kwam in verschillende bands terecht waaronder de band Jetset. Een goedlopende coverband die werkte via een boekingskantoor. Michael maakte als leadzanger en gitarist deel uit van deze band van 2008 tot en met 2013. In het najaar van 2013 besloot hij om zijn hart te volgen en zijn eigen werk qua muziek weer op te pakken. Op dit moment lanceert hij onder de naam VanMike zijn nieuwe single “Denk Groot”. Dit doet hij onder toeziend oog van Anton Geerts van de Dikdakkers. De single vertelt het verhaal van Michael zelf en geeft weer dat je soms een gok moet wagen als je echt iets wilt. En dat als je iets wilt je er voor de volle 100% voor moet gaan. En dat is Michael wel toevertrouwd. Zodra hij het podium op stapt komt de entertainer in hem naar boven en zal hij zowel jong als oud meenemen en een mooie avond bezorgen.

Officiële website: www.vanmike.nl

 

.