Thomas Berge zingt bij herdenking monstertruck drama.

thomasbergebymarita145Haaksbergen heeft vanmiddag op ingetogen wijze de ramp met de monstertruck herdacht die vandaag precies een jaar geleden aan drie mensen het leven kostte.  De herdenking, waarbij ongeveer 500 mensen aanwezig waren, was op het parkeerterrein van de Jumbo in Haaksbergen.

Op die plek ging het vorig jaar mis en kwamen Betsie Herrewijn, Tim Hadders en Geert Striezenau om het leven kwamen. De plek op het plein werd gemarkeerd met drie windlichten.

Tijdens de herdenking werden de aanwezigen toegesproken door burgemeester Gerrit-Jan Kok en nabestaanden. Vervolgens werd er een minuut stilte gehouden. Zanger Thomas Berge, zelf afkomstig uit Haaksbergen, zong het nummer “Kon ik nog maar even bij je zijn”.

De herdenking werd vervolgd met de onthulling van een monument waarop de namen van de slachtoffers staan vermeld. Daarna werd het verhaal van en achter de ramp in de vorm van een lied verteld.

Tijdens de herdenking was een aantal winkels in Haaksbergen dicht.

RTV OOST