Ongeluk Gordon

gordon1879maritaOp de facebook pagina van Gordon, verscheen vanmiddag het volgende bericht; Gordon heeft op zijn eerste vakantie-dag een ongeluk gehad. Hij is van achter aangereden door een auto. Hij heeft 6 gebroken ribben, gebroken sleutelbeen en schouderblad. Hij ligt in het ziekenhuis en er wordt per dag aangekeken wanneer hij terug gevlogen mag worden naar Nederland. Hij reageerde zelf zojuist;

Gordon; “Lieve schatten, met tranen in mijn ogen lees en zie en hoor ik alle berichten nav het ongeluk wat ik had in de nacht van donderdag op vrijdag. Wat een heerlijke vakantie moest worden na een intensief half jaar van keihard werken eindigde voor mij in een nachtmerrie. Ik liep terug naar mijn hotel en het enige wat ik nog weet is dat ik wakker werd op een trauma kamer en voor ik het wist in een ambulancevliegtuig naar Athene. Ik ben het hele stuk kwijt van na de klap, ben zo vreselijk geschrokken maar ben in goede handen. Heb vreselijk veel pijn maar ik leef! Het had veel slechter af kunnen lopen. Van achter aangereden worden vind ik op een Grieks eiland nooit zo erg maar niet op deze manier! Ik hoop alleen dat ik snel naar huis mag maar met 6 gebroken ribben schijnt vliegen gevaarlijk te zijn, mijn nieuwe programma ‘nooit meer naar huis’ krijgt nu wel een erg wrange lading pfffffff ik vecht voor een spoedig herstel en dank jullie allemaal voor zoveel liefde en warmte! X Gordon”

 

 

Het AD schreef eerder vanmiddag;  Het ongeluk vond afgelopen vrijdag plaats toen Gordon vanaf een restaurant naar zijn hotel op het eiland wandelde. ,,Hij is op straat van achteren aangereden”, aldus de woordvoerster. ,,Gordon was er alleen op vakantie en het was zijn eerste dag daar. Hij ligt momenteel in het ziekenhuis voor nader onderzoek en behandelingen”.  Nu al is duidelijk dat Gordon zes ribben heeft gebroken en ook nog zijn sleutelbeen en schouderblad. ,,Het is nog onduidelijk hoe lang hij in het ziekenhuis daar moet blijven”.

De persoon die Gordon aanreed, is er na de botsing vandoor gegaan. De politie is naar de betrokken automobilist op zoek. Volgens RTL4 komen opnames van programma’s waarin Gordon te zien is nog niet in gevaar. ,,Hij heeft momenteel geen opnames voor tv-programma’s in de planning”. ,,We kijken per dag wanneer hij weer terug naar Nederland mag”, aldus Mirjam de Raaff, de manager van Gordon. Als presentator is Gordon momenteel te zien in het nieuwe RTL5-programma ‘Krijg de kleren’. Op 10 september begint de reeks ‘Nooit meer naar huis’ (RTL4) waarin hij met mensen een droomreis maakt die dat door omstandigheden zelf niet kunnen.

Pijn
De Raaff heeft sinds het ongeluk meermaals per dag contact met Gordon. ,,Hij heeft veel pijn”. Volgens haar wandelde Gordon kort voor het ongeluk aan de kant van de weg. ,,Daar liepen meer mensen en het was een gangbare plek voor voetgangers”.

Veel weet Gordon niet meer van het ongeval. De Raaff: ,,Hij is direct per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. En niet, zoals eerder werd gesuggereerd, eerst nog lopend naar zijn hotel gegaan”. De zanger-presentator is niet geopereerd, zo benadrukt de manager. ,,Gordon heeft het behoorlijk zwaar, maar hij is in het ziekenhuis in goede handen. Wel heeft hij al een paar keer aangegeven zo snel mogelijk weer terug te willen naar Nederland. Zijn situatie laat dat echter nog niet toe”.

De familie van Gordon is inmiddels op de hoogte gebracht van het ongeluk. Volgens Martin Heuckeroth (52), de broer van Goor, heeft de familie ‘vol ongeloof’ gereageerd op wat Gordon is overkomen. Martin: ,,We zijn erg geschrokken. Het is ernstig, maar hij is niet in levensgevaar. Desondanks is iedereen in rep en roer. We zijn benieuwd wie dit op zijn of haar geweten heeft. Doorrijden na zo’n crash is het laagste van het laagste. Wie zoiets doet is een regelrechte rat”.