Nieuwe single, album, tour voor Guus Meeuwis.

guus meeuwis dankjewelNa een jubileumjaar waarin Guus Meeuwis veel dromen verwezenlijkt zag worden, was er het verlangen nieuwe muziek te maken en weer vooruit te kijken. Vol trots kan de zanger nu zijn nieuwe album en gelijknamige tournee aankondigen: MORGEN!
Het album komt op 9 oktober uit en is vanaf vandaag via pre-order te bestellen bij iTunes , in de webshop en bij Bol.com. De MORGEN-tournee waarmee ze zowel de theaters als de clubs aandoen, gaat in januari van start en eindigt op 16 mei in Koninklijk theater Carré.
Maar eerst: de nieuwe single! Deze heet Dankjewel.

https://itunes.apple.com/nl/album/morgen/id1035569498?l=nl&ls=1
MORGEN het album
Ondanks het drukke schema dit jaar, met als hoogtepunt Guus’ optreden in de Royal Albert Hall in Londen, verliep de totstandkoming van het album ontspannen. Guus: “Het ging bijna gedachteloos. De liedjes kwamen spontaan tot stand. Zoals je tijdens het koken de ingrediënten losjes toevoegt zonder alles precies af te wegen. Het komt direct uit het hart. Vanuit het verlangen nieuwe muziek te maken en vooruit te kijken. En eerlijk is eerlijk: van alle ambities die ik dit jaar heb verwezenlijkt, is de totstandkoming van MORGEN het wapenfeit waarop ik het meest trots ben. Het is een geruststellende gedachte dat mijn koffer met liedjes is bijgevuld met werk waarop ik oprecht trots ben. Want zonder die liedjes ben ik nergens.”
Op het nieuwe album zijn 6 liedjes terug te vinden die Guus met collega’s uit het vak heeft geschreven; Douwe Bob, Paskal Jakobsen van BLØF, Nielson, Frank Boeijen, Jacques Poels en Alain Clark.Als je het album nu alvast bestelt bij Bol.com , dan maak je kans op een uitnodiging om bij Guus en zijn band in het repetitiehok langs te komen als zij de nieuwe liedjes oefenen! Bij een vooruitbestelling via iTunes krijg je alvast de nieuwe single Dankjewel, en in de webshop kun je een gesigneerd exemlaar bestellen.
MORGEN de tournee
Guus’ nieuwste album MORGEN leent zich perfect voor zowel de clubs als het theater. “Daarom hebben we besloten om beide podia te bespelen” aldus Guus. “Ik wilde niet kiezen en dat is ook niet nodig. De liedjes van de nieuwe plaat lenen zich perfect om gas te geven in de clubs maar ook om de meer intieme sfeer van het theater op te zoeken. Daar kan je twee compleet verschillende voorstellingen mee neerzetten en dat gaan we vanaf januari met heel veel plezier doen. We hebben er ernstig veel zin in!”

NPO Radio 2 Prijs, Documentaire Royal Albert Hall en College Tour
Na de release van MORGEN op 9 oktober ontvangt Guus Meeuwis op vrijdag 16 oktober de NPO Radio 2 Prijs voor zijn bijdrage aan de Nederlandse muziek. De uitreiking vindt plaats tijdens een avond in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en is live te volgen op NPO Radio 2. Gerard Ekdom gaat de show presenteren en de prijs uitreiken. Een dag later, zaterdag 17 oktober, zendt de NTR een documentaire uit over Guus zijn optreden in de Royal Albert Hall, plus een registratie daarvan. Ook is op vrijdag 18 september een aflevering van College Tour te zien met Guus Meeuwis.