Mega Piraten Festijn naar Deventer, Tilburg, Marum en Arnhem

mpflogoHet Mega Piraten Festijn doet dit najaar vier plaatsen aan. Op zaterdag 10 oktober is de reizende festivalkaravaan te gast in Deventer; op zaterdag 17 oktober volgt Tilburg; op vrijdag 30 oktober Marum en tenslotte op zaterdag 12 december wordt het seizoen afgesloten met de traditionele stadioneditie in het GelreDome in Arnhem.

 

Het Mega Piraten Festijn is Nederlands grootste festivalkaravaan. In totaal strijkt de tour dit jaar in maar liefst negen plaatsen neer. Daarbij weer enkele nieuwe plekken, maar ook veel vertrouwde. “Het is ons doel om heel Nederland te bestrijken”, vertelt organisator Eddy Mensink. “Door regelmatig van locatie te verwisselen, willen we voorkomen dat ons publiek verzadigd raakt. Maar vaak nemen we eerder afgestoten locaties later ook weer op in de karavaan. Uit het oog is niet uit het hart! Deventer is ons vorig jaar prima bevallen, dus we keren maar wat graag terug..”

Het MPF draagt de titel ‘Europa’s grootste meezingfeest’ met trots. De opzet van het MPF is al jaren ongewijzigd. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af! Maar de grootste artiest is het publiek zelf: zingen, in de polonaise lopen, hossen of gewoon lekker met een biertje in de hand alles bekijken vanaf een plekje bij de tap, alles kan en mag. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek.

Bijzonderheden per festival:

MPF Deventer:

Datum: zaterdag 10 oktober

Locatie: evenemententerrein aan de Roland Horstlaan

Programma: Jan Smit, Jannes, Thomas Berge, Marianne Weber, Gebroeders Ko, Vinzzent, Roy Donders, Monique Smit, Ancora, Lesley Williams, Harten 10, Jaman, Belinda, Koos Alberts, Edwin van Hoevelaak, Henk Wijngaard, Stef Ekkel, Sieneke, Dario, Helemaal Hollands, Henk Dissel, Jean & Jean, Gino Graus, Roy van Eldik.

Tijden: Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur; het officiële programma begint om 19.30 uur.

Voorverkoop: Fysieke kaarten zijn in de voorverkoop (vanaf 21 euro; exclusief reserveringskosten) verkrijgbaar bij: Ons Café in Deventer; De Zoete Inval in Terwolde; Eetcafé de Hoek in Gorssel; Heusinkveld Holten BV in Holten; Boek & Kantoor Korten in Olst; Snack/lunchroom Matthijs in Diepenveen; Boekwinkel de Negro in Bathmen en alle winkels van Primera (onder andere in: Deventer, Twello, Nijverdal, Ugchelen, Beekbergen, Apeldoorn, Zwolle, Hattem, Wapenveld, Heerde, Wijhe, Zutphen, Brummen en Raalte). Verder zijn kaarten ook verkrijgbaar via www.megapiratenfestijn.nl en Paylogic.

MPF Tilburg

Datum: zaterdag 17 oktober

Locatie: De Laar West

Programma: Jan Smit, Thomas Berge, Gebroeders Ko, René Schuurmans, Lesley Williams, Django Wagner, Stef Ekkel, Monique Smit, Koos Alberts, Marianne Weber, Vinzzent, Henk Bernard, Ancora, Ferry de Lits, Jaman, Sieneke, Jannes, Helemaal Hollands, Gino Graus, John West, Edwin van Hoevelaak, Peter Beense, Belinda, Jan Keizer & Anny Schilder, Henk Dissel, Leen Zijlmans, Gino Fey en Dario.

Tijden: Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma begint om 19.30 uur.

Voorverkoop: Kaarten (à 21 euro, exclusief reserveringskosten) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij alle Primera’s, Blz. Boekhandel Buitelaar in Goirle, de Bruna in Oisterwijk, Kantoorboekhandel Peter Swaanen in Hilvarenbeek, Kantoorboekhandel Nogmaals in Udenhout en de Bruna in Dongen. Daarnaast kunt u ze ook bestellen via www.megapiratenfestijn.nl of Paylogic. Tribunekaarten (à 29,50 euro) zijn alleen via de site verkrijgbaar.

MPF Marum

Datum: vrijdag 30 oktober

Locatie: Terrein aan de Haarsterweg

Tijden: Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur. Het programma begint om 20.00 uur.

Programma: Jan Smit, Marianne Weber, Jannes, Henk Wijngaard, Gebroeders Ko, Vinzzent, Ancora, Stef Ekkel, Jaman, Jelle B, Helemaal Hollands, Gino Graus, Dario, Frank van Etten, Joey Hartkamp, De Hollandio’s, Belinda, Koos Alberts, Thomas Berge, Edwin van Hoevelaak, Harten 10, Lesley Williams, Henk Dissel, Imca Marina, Sieneke, Monique Smit, Peter Beense, A3aan Drost.

Voorverkoop: Kaarten (vanaf 21 euro, exclusief reserveringskosten) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Primera in Marum; Biocorner Easy Hobby in Leek; de Bruna in Kollum; DJ Toppers in Zwaagwesteinde; De Stille Genieter in Harkema en de Bruna in Surhuisterveen.

Daarnaast zijn kaarten ook verkrijgbaar bij alle vestigingen van Primera, via Paylogic en www.megapiratenfestijn.nl.

MPF GelreDome

Datum: zaterdag 12 december

Locatie: GelreDome in Arnhem

Tijden: 19.15-23.15 uur (deuren open om 17.30 uur)

Programma: Frans Bauer, Lee Towers, Jan Smit, Helemaal Hollands, Stef Ekkel, Thomas Berge, Gebroeders Ko, Lesley Williams, Marianne Weber, Ronny Ruysdael, Jaman, Gino Graus, Jan Keizer & Anny Schilder, Peter Beense, Henk Dissel, Ancora, Sieneke, Edwin van Hoevelaak, Vinzzent, Koos Alberts, Roy Donders, Belinda, Jannes, Frank van Etten, Monique Smit, Django Wagner

Voorverkoop: Zie www.megapiratenfestijn.nl

Voor meer informatie zie www.megapiratenfestijn.nl.