Guus Bok scoort met nummer over Alzheimer.

guus bok hou je nog van mij dspHet liedje ‘Hou Je Nog Van Mij’ van zanger Guus Bok, dat gaat over Alzheimer , is gisteren mega veel bekeken en gedeeld op facebook. Ook op YouTube vliegen de hits nog steeds omhoog.

 

Guus Bok; “We krijgen regelmatig vragen over hoe het idee ontstaan is voor ‘Hou Je Nog Van Mij’. Het idee en de tekst liggen, zoals altijd, bij tekstschrijver Rico Hop. “In één van de straten waar ik post bezorg woont een oude man, die altijd vriendelijk vanachter het raam naar me zwaait. Op dagen dat het snikheet is, doet hij de deur open als hij me aan ziet komen en nodigt me uit om een glas met koude cola of sinas – weliswaar zonder prik – te drinken in zijn keukentje, dat uit de jaren ’60 stamt. Op een dag vertelt hij me dat het niet goed gaat met zijn vrouw. Sterker: het zal niet lang duren voor ze gescheiden worden en zij naar het verzorgingshuis vertrekt. Voorgoed, vanwege de vreselijke ziekte. De dagen, weken, maanden daarna zie ik hem vaak fietsen. Op weg naar zijn vrouw. Door kou, regen en wind. Hij zwaait nog steeds vriendelijk naar me als hij me ziet en roept vaak: “Hey maatje!” Maar ik zie de man langzaam aftakelen: zijn ogen staan steeds grauwer, er komen steeds meer rimpels bij. Het belet hem niet om nog steeds alles voor zijn vrouw te blijven doen. Hij zal haar nooit vergeten. ”

 

 

.