Eerste single voor THE FLOODLIGHT

De Limburgse band “The Floodlight”, bestaande uit 4 jonge talenten van 16 en 17 jaar, timmert nog geen jaar aan de weg. In deze korte tijd hebben zij echter een indrukwekkende referentielijst aan
optredens opgebouwd en wisten zij al een eerste single te realiseren. Een droom die uit komt! De single “Unstable” is vanaf nu te downloaden via alle bekende Nederlandse downloadsites.
Thimo van Issum en Jerom Slowikowski richtten de band eind september 2014 op onder de naam “The Floodlight”. Vanuit hun repetitieruimte stapten zij, nadat Evy Schulpen als lead zangeres en Mike Herveille als drummer erbij kwamen, vrijwel gelijk in de spotlights. Binnen 3 weken na hun oprichting gaven zij namelijk al hun eerste akoestische concert. De band maakt zeer toegankelijke maar stevige Pop-Rock muziek. Invloeden van The Who, Toto, All Time Low en Radiohead zorgt voor de inspiratie. Dit alles samen met een energieke show maakt een optreden van The Floodlight tot een muzikale beleving. Binnen slechts een jaar heeft de band al een indrukwekkende naamsbekendheid opgebouwd door vele optredens in de Euregio te verzorgen. Zo traden zij onder meer op bij Pitboel Theater in Sittard, Grenswerk in Venlo, de Oefenbunker in Landgraaf, Musichall in Hückelhoven, Volt in Sittard, Pre-Pinkpop in Geleen, de Sjor in Roggel, Beeg Open Air in Grevenbicht en de Azijnfabriek in Roermond. Tevens nam The Floodlight deel aan een coachingstraject van Popsport Limburg, waarbij zij de publieksprijs in de wacht sleepten.

De single “Unstable” werd geschreven door leadgitarist Jerom Slowikowski. “De single is een combinatie van moderne popmuziek en oude rock. Hij is compact en krachtig – een wisselwerking tussen een goede ritmesectie, melodieus gitaarspel en krachtige zang. We hopen nationaal succes te kunnen boeken met deze single”, vertelt Jerom. Via het coachingstraject van Popsport Limburg werd de band in contact gebracht met opnamestudio “Klank Studio Tegelen”, waar de single werd opgenomen door geluidstechnicus/producer Gert-Jan van Avesaath. Het label “Hometown Studio Records” nam vervolgens de release van de single voor haar rekening.

The Floodlight bestaat uit:
 Leadzang: Evy Schulpen (17 jaar) uit Dieteren. Naast haar opleiding Verpleegkunde niveau 4, doet
zij een parttime zangopleiding aan de Popzang & Performance academie te Grevenbicht.
 Drums en backingvocals: Mike Herveille (16 jaar) uit Geleen, zoon van de bekende Limburgse
drummer Raymond Herveille (o.a. bekend van Anderkovver en Manilla). Mike drumt al vanaf zijn
derde jaar en volgt vanaf dit schooljaar de opleiding sportbegeleider aan het CIOS te Sittard.
 Basgitaar en backingvocals: Thimo van Issum (17 jaar) uit Sittard, volgde de Muzestroom aan het
Trevianum en doet dit jaar eindexamen Atheneum.
 Gitaar, backingvocals en songwriting: Jerom Slowikowski (17 jaar) uit Born, start dit schooljaar met
de opleiding “Docent Muziek” aan het Conservatorium in Maastricht.

Wie The Floodlight wil helpen om de landelijke hitlijsten te veroveren kan de single vanaf nu downloaden in de online download stores, zoals o.a. iTunes, Zazell, 538 downloads en SBS6 downloads. De single is ook te vinden op de bekende streamingsites Spotify en Deezer. Wil je The Floodlight graag live zien? Dat kan! Deze nazomer staan er nog spetterende optredens gepland op Bruis in Maastricht en Sjloespop in Born.

———————————————————————————————