Drentse schrijft debuutsingle zelf

margarieta“Iedereen maakt covers, misschien kan ik dat ook wel”, dacht Magrietha Gosink toen ze een debuutsingle uit wilde brengen. Daarop heeft ze de hit van Bonnie Tyler, It’s A Heartache, gebruikt en er eigenhandig een nieuwe tekst op geschreven met als titel ‘Dit is liefde’.

 

“Ik heb de tekst niet vertaald, het gaat over hoe ik samen met mijn man in het leven sta”, vertelt de zangeres. Op een ochtend heeft Magrietha de single van Bonnie Tyler uitgezocht en er haar eigen tekst op geschreven en de titel ‘Dit is liefde’ gegeven. Ze had er wel al eens aan gedacht om een eigen single uit te brengen, maar tot voor kort wist ze nog niet wat voor single bij haar paste. Doordat ze zelf de muziek heeft uitgezocht en zelf de tekst heeft geschreven, weet ze zeker dat dit nummer bij haar past.

De vraag of ze een eigen single had en of het daar dan niet eens tijd voor werd, kreeg Magrietha steeds vaker. Aan deze vraag heeft ze nu dan ook gehoor gegeven: “Stiekem had ik er zelf ook al eens aan gedacht en daarom breng ik nu mijn eigen single uit”.

Een eigen single is een hele nieuwe stap voor de Drentse. Ze zingt haar hele leven al graag. In het begin zong ze alleen op verjaardagen bij familie en vrienden, waarvan ze dan filmpjes maakte. Naar aanleiding van die filmpjes werd ze gevraagd voor feestavonden, bruiloften en andere grotere optredens. Zo is haar zangcarrière gegroeid tot wat het nu is: regelmatig optreden en een eerste eigen single.